cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: előzött az Egerben nyerő Szolnok

2019. március 20. 20:12

A Zsivko Gocics irányította vendégek végig remek, magabiztos játékkal 10-6-ra nyertek a Bitskey-uszodában, így nagy lépést tettek a középszakasz harmadik helyének megszerzése felé.

A két veretlen fővárosi csapat csúcsrangadója mellett Egerben BL-együttesek, a középszakasz harmadik helyének, a négy közé jutás szempontjából is roppant fontos összecsapását rendeztek. A mérkőzést a vendég Szolnok kezdte sokkal jobban: Angyal Dániel akciógólt jegyzett (igaz, még az első negyedben végleg kiállították…), Kis Gábor centerben volt tarthatatlan, Viktor Rasovics és Szatmári Kristóf emberelőnyből talált be, miközben Nagy Viktor védte a kapujára menő két lövést – több nem ment egy ideig, mert Zsivko Gocics csapata remekül védekezett. A Sánta Dániel által „szállított” emberelőnyt aztán az utolsó percben Angelos Vlachopoulos belőtte, így végül mínusz kettővel zárta az első etapot a házigazda.

A folytatásban Valics Bence igazán elkapta a fonalat a hevesei kapuban, a válogatottban Máltán bemutatkozó Gyárfás Tamás gólja így egygólos felzárkózást ért, ráadásul a vendégek közül Bátori Bence is a végleges kiállítás sorsára jutott. A lehetőséggel azonban nem tudott élni Dabrowski Norbert legénysége – sőt: Zalánki Gergő, majd Jansik Dávid akciógóllal szerzett a nagyszünetre 5-2-es vezetést a roppant koncentrált és magabiztos Szolnoknak!

ANA_9589.JPGFordulás után Dorde Lazics pazar csavargólja mélyítette tovább az egri árkot, majd egy Nagy Viktor-védést követő indítás, lefordulás után Andrija Prlainovics már a hetedik szolnoki gólt jegyezte. Egy perc alatt tett hozzá még kettőt előnyéhez a Gocics-alakulat. Strahinja Rasovics ugyan szépített, de Prlainovics ismét lefordulásból szomorította a hazai publikumot, így Valicsnak nem lehetett sok esélye.

Vlachopoulos akcióból és fórból igyekezett kirángatni csapatát a mélyből, 5-8 állt a Bitskey-uszoda tábláján, de miután a Kis Gábor által szerzett ötméterest Prlainovics értékesítette, majd Nagy Viktor emberhátrányban védett, a záró menet előtt négygólos volt a vendégek vezetése.

ANA_9642.JPGAmikor S. Rasovics szépítő találata után a mínusz kettőért támadhatott volna az Eger, de mindezt egy koncentrációs hiba megelőzte, amiből aztán a Szolnok fordult, s lőtt Szatmári révén újabb gólt, egyrészt végképp eldőlni látszott a csata, másrészt a történtek hűen jelezték a hazaiak napi formáját.

A Szolnok 10-6-ra nyert, és megelőzte ellenfelét a tabellán.

E.ON Férfibajnokság, Középszakasz
Felsőház (1-8. helyért), 4. forduló
ZF-Eger-Szolnoki Dózsa 6-10 (1-3, 1-2, 3-4, 1-1)
Gólszerzők:
Vlachopoulos 3, S. Rasovics 2, Gyárfás, ill. Prlainovics 3, Szatmári 2, Angyal, Zalánki, V. Rasovics, Lazics, Jansik D.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmény
FTC-Telekom Waterpolo-A-Híd-OSC-Újbuda 7-9

Szombaton játszották
PannErgy-Miskolc-BVSC-Zugló 10-8
Debrecen-Budapesti Honvéd 13-12

Az állás: 1. OSC 54, 2. FTC 51, 3. Szolnok 42, 4. Eger 40, 5. Miskolc 36, 6. Debrecen 24, 7. BVSC 21, 8. Honvéd 20
Vízilabda hírek
férfbajnokság
eger
szolnok
középszakasz