cover image
Egyéb

Magabiztos, alapszakasz-győzelmet érő UVSE-diadal

2019. február 16. 14:36

Benczur Márton csapata roppant stabil játékkal, Keszthelyi Rita nélkül is 11-8-ra győzte le a Dunaújvárost a III. Kerületi TVE uszodájában.

Az első negyedben Parkes Rebecca játszotta a főszerepet a III. kerületi TVE uszodájában: válogatottunk centerét képtelenek voltak megtartani a „hazaiak”, szerzett három fórt, amelyből egyet ő maga lőtt be a falból. Egyet-egyet Szücs Gabriella és Jamie Neushul értékesített, avagy rendkívül stabilan kezdett Benczur Márton csapata. Átellenben Vályi Vanda „tett” be két fórt, de érezhető volt már ekkor a betegsége miatt kispadon ülő, és végül vízbe nem ugró Keszthelyi Ritát nélkülöző UVSE-dominanciája.

MVLSZ_Dunaujvaros_UVSE_noi_OB1_20190216_MaD_009.jpgAmely a másodikban már eredményben is kidomborodott: a címvédő emberelőnyös játéka ugyan visszaesett, de miután az erőfölény az akciógólokban mutatkozott meg, hízott az előnyt. Mihók Attila Kindred Paul becsúszott távoliját követően a második menet utolsó percében Kiss Alexandra helyett Laura Aartsot küldte a kapuba, ám ez a húzás sem jött be: a hollandok Európa-bajnoka még a nagyszünet előtt kapott egy két blokkon megpattanó gólt Neushultól, majd a folytatásban sem tudott segíteni csapatát.

MVLSZ_Dunaujvaros_UVSE_noi_OB1_20190216_MaD_005.jpgAz UVSE 7-3 után roppant magabiztosan haladt célja felé, amerikai és kanadai légiósa nem tudott hibázni (a bekk, Paul harmadik gólja után Bíró Attila nemes egyszerűséggel a légiós élete meccsének titulálta a partit), Gangl Edina egy becsúszott lövést tekintve végig stabilan tette a dolgát, Szücs hátul volt igazi vezér. És lassan a természetes jelzőt használhatjuk akkor, amikor Faragó Kamilla megmozdulásait dicsérhetjük – maradjunk annyiban, egyáltalán nem volt meglepő, ha a kapitány az olaszok elleni Világliga/Európa Kupa-selejtezőre meghívná az UVSE 18 esztendős játékosát…

MVLSZ_Dunaujvaros_UVSE_noi_OB1_20190216_MaD_006.jpgA mindent bevető, sokszor kétcenteres játékkal próbálkozó dunaújvárosiak daráltak végig, Gurisatti Gréta (aki végül ötig jutott) állt csapat élére, vezérletével a harmadik negyedben egyszer két gólra megközelítették ellenfülüket, de többre nem tellett ezúttal tőlük. A helyzetük azért is volt nehéz, mert nem csak kapus-, hanem több poszton is a szokottnál gyengébb produkcióval rukkoltak elő a játékosai, arról nem beszélve, hogy a második negyed elején két személyi hibával álló Menczinger Katát is sokáig jegelni kellett.

MVLSZ_Dunaujvaros_UVSE_noi_OB1_20190216_MaD_010.jpgAz UVSE 11-8-as győzelmével továbbra is százszázalékos, egyúttal már biztos, hogy megnyerte az alapszakaszt!

Női OB I., Alapszakasz, 15. forduló
MVLSZ_Dunaujvaros_UVSE_noi_OB1_20190216_MaD_001_1.jpgDunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–UVSE-Hunguest Hotels 8-11 (2-3, 1-4, 3-2, 2-2)
Gólszerzők:
Gurisatti 5, Vályi V. 2, Mahieu, ill. Paul 3, J. Neushul 3, Faragó K. 2, Szücs G., Parkes, Rybanska
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
Budapesti Honvéd–Hungerit-Szentes 9-11
FTC-Telekom Waterpolo–BVSC-Zugló 8-8
ZF-Eger–Tatabánya 8-4

Az állás: 1. UVSE 42, 2. Dunaújváros 36, 3. BVSC 28, 4. FTC 28, 5. Eger 18, 6. Szentes 15, 7. Szeged 6, 7. Tatabánya 6, 9. Budapesti Honvéd 0
Vízilabda hírek
női euroliga
uvse
dunaújváros