cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Íme, az oroszok elleni keret!

2019. február 13. 11:42

Férfiválogatottunk február 19-én 17 órától Győrben Oroszország ellen játszik Világliga/Európa Kupa-selejtezőt. Märcz Tamás 14 játékost hívott a keretébe.

Tekintettel arra, hogy a magyar és az orosz válogatottat két fordulóval a Világliga/Európa Kupa-selejtező előtt két pont választja el egymásról, az elsőséget befolyásoló rangadóról beszélhetünk a felek jövő keddi, győri összecsapását illetően.

Märcz Tamás szövetségi kapitány szerdán hirdette ki keretét, amelyet ekképpen indokolt: „Szokatlan módon elég sokat vártam a keret kijelölésével. Ennek fő oka az volt, hogy kapus-, center- és bekkposzton is történtek olyan sérülések, amelyek befolyásolták a döntésemet. Ennek ellenére erős kerettel várjuk a mérkőzést. Ezúttal eggyel több játékost hívtam meg, aminek az az oka, hogy lesz két komplett edzésünk hétfőn, amelyeken így kényelmesen tudunk gyakorolni. Nem mellesleg szeretem, ha a kerethez tartozók a rendelkezésre állnak, inkább maradjon ki valaki a meccskeretből, de legyen velünk, hiszen így is rendkívül hasznos a jelenléte.”

A szövetségi kapitány ezúttal egy játékosra tért ki külön: Angyal Dániel, a Szolnok védője ugyanis az Eb óta most kaphat majd először lehetőséget: „Angyal Dani korábban stabilan ott volt a keretben, és ugyan az elmúlt meccseken valóban hiányzott közülünk, de folyamatosan figyeltem a klubjában nyújtott teljesítményét. Jelenléte nem meglepetés, az erős orosz centerek mellett elkél a stabil fizikai háttér. A bekkjeink ugyan különböző karakterisztikával vannak felvértezve, de tudásszintjük megközelíti egymást, szóval nagy konkurenciaharc lehet a poszton a jövőben.” 

Férfi Világliga/Európa Kupa-selejtező
Az oroszok elleni keret
Kapusok: Csoma
Kristóf (Miskolc), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)

Az állás
A-csoport:
1. Magyarország 11, 2. Oroszország 9, 3. Németország 4, 4. Málta 0
B-csoport: 1. Spanyolország 9, 2. Görögország 9, 3. Hollandia 6, 4. Ukrajna 0
C-csoport: 1. Olaszország 7, 2. Montenegró 5, 3. Franciaország 0
D-csoport: 1. Horvátország 7, 2. Szerbia 5, 3. Románia 0

A további program
5. játéknap, 2019. február 19.
A-csoport:

Málta-Németország
Magyarország-Oroszország, Győr, 17:00
B-csoport:
Spanyolország-Ukrajna
Hollandia-Görögország
C-csoport:
Franciaország-Olaszország
D-csoport:
Szerbia-Románia

6. játéknap, 2019. március 12.
A-csoport:

Németország-Oroszország
Málta-Magyarország
B-csoport:
Ukrajna-Görögország
Spanyolország-Hollandia
C-csoport:
Montenegró-Franciaország
D-csoport:
Horvátország-Szerbia

Az Európa Kupa nyolcas döntőjét 2019. április 5-7. között Zágrábban rendezik.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
világliga