cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

„Megérdemeltük volna a döntetlent - sokkal több jó egyéni teljesítmény kell"

2019. február 12. 22:25

Női válogatottunk egy végletekig kiélezett mérkőzésen, 11-10-es vereséget szenvedett az Európa-bajnok holland nemzeti együttestől. A szövetségi kapitány az egyéni jó teljesítményeket hiányolta, míg Leimeter Dóra és Szücs Gabriella a rossz kezdést emelte ki a találkozó után.

Miként arról beszámoltunk, a Bíró Attila irányította női válogatottunk négygólos hátrányt ledolgozva az utolsó pillanatokig feszült, kiélezett mérkőzésen ezúttal 11-10-re kikapott Hollandiától. A meccs után a „Szép volt, csajok!” jelezte, nagyot küzdött a csapat az Európa-bajnok ellen. 

A kapitány eképpen értékelt a találkozó után: „Fékezett habzású mosóporként üzemeltünk az első két negyedben, gyakorlatilag akkor ellenkező előjellel ugyanaz történt, mint Hollandiában. Ott mi nőttünk úgy föléjük, mint ők most fölénk. A harmadik-negyedik negyedet megnyertük, egy fokkal jobb volt a játék is. Nyilván még nagyobb energiákat mozgósítottunk ezért, elkezdett működni a játék, ám nagyon nehéz megfordítani a három-négygólos hátrányt. A döntetlent megérdemeltük volna, de ez ilyen – sokkal több jó egyéni teljesítmény kellett volna."

„Sajnos a rossz kezdésen múlt minden. A kapitány 0-3-nál időt kért, akkor kicsit rendezni tudtuk a sorainkat, és a kapuscsere is nagyot lendített a játékunkon, ám mindez kevés volt a bravúrhoz. Az már az olaszok elleni, veronai mérkőzésen is bebizonyosodott, hogy amíg így kezdünk egy találkozót, addig nagyon nehéz lesz visszajönni a meccsbe. Rengeteg energiánkat felemészti, hogy felkapaszkodjunk és egyenlítsünk, és talán épp pont a fordítástól veszi el a maradék erőt. Ugyanakkor volt tartása a csapatnak, erre lehet építeni, a hibáinkat pedig ki kell javítanunk, gondolok itt elsősorban a meccskezdésre. Mint mindig, ezúttal is éreztük a fantasztikus szurkolóink szeretetét, ami mindig nagy lökést ad a csapatnak, különösen, amikor hátrányból kell felállnunk. Örülünk, hogy mellettünk állnak, és egyre többen, egyre több meccsre kilátogatnak, s buzdítanak bennünket. Szeretnénk minél jobb játékkal és minél több győzelemmel meghálálni nekik a támogatást - fogalmazott Leimeter Dóra.
MVLSZ_HUN_NED_noi_VL_20190212_MaD_012.jpg  
„Rosszul kezdtük az első negyedet, nem úgy működött a védekezésünk, ahogyan szerettük volna, ez pedig meghatározta az egész mérkőzést. Ami egyszer már megtörtént Olaszországban, most újból megtörtént - így nem lehet meccset kezdeni! Mindez rányomta a bélyegét a folytatásra, hiszen folyamatosan azon voltunk, hogy a hátrányt ledolgozzuk, és fordítsunk. Dekoncentráltak voltunk, előre megbeszéltük, hogy ki nem lőhet gólt, ehhez képest pont ők vették be a kapunkat, és a blokkok sem voltak a helyükön, ezáltal nem tudtuk Esztert segíteni. Köszönjük ennek a csodálatos szurkolóiknak, akik ma is a végsőkig buzdították a csapatot. Reméljük, hogy ez a találkozó nem szegte kedvüket... - összegzett Szücs Gabriella.

MVLSZ_HUN_NED_noi_VL_20190212_MaD_007.jpg Női Világliga európai selejtező, egyben Európa Kupa-selejtező, 9. játéknap 
MAGYARORSZÁG–HOLLANDIA 10-11 (3-6, 2-3, 2-1, 3-1) 
Laky Károly Uszoda, vezette:
 Texido (spanyol), Bouchez (francia) 

Magyarország: Tóth E. – Gurisatti 2, Szücs 2, Vályi V., Keszthelyi 1, Gyöngyössy, Máté 1. Csere: Szilágyi 2, Parkes, Rybanska, Leimeter 1, Csabai 1, Kasó (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila 

Hollandia: Willemsz – D. Genee 3, van der Sloot 5, Stomphorst 1, Sevenich, Keuning 1, Koolhaas. Csere: van Toorn, Wolves, Nijhuis, van der Kraats 1, Sleeking, Aarts (kapus). Szövetségi kapitány: Arno Havenga 

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmény 
A-csoport: 

Oroszország-Izrael 28-5 
B-csoport: 
Franciaország-Olaszország 8-14

Az állás 
A-csoport: 
1. Oroszország 17, 2. Spanyolország 10, 3. Görögország 6, 4. Izrael 0 
B-csoport: 1. Olaszország 15, 2. Magyarország 8, 3. Hollandia 7, 4. Franciaország 0 

További program 
10. játéknap, 2019. március 5. 
A-csoport: 

Görögország-Spanyolország 
B-csoport: 
Magyarország-Olaszország
Hollandia-Franciaország
Vízilabda hírek
Női válogatott