cover image
Egyéb

UVSE: ismét a Padova ellen a Final Fourért

2019. január 29. 13:30

Bíró Attila szövetségi kapitány szerint a magyar bajnok profin hozta le az Euroliga-meccseit. Dicsérte a kassai helyszínen szemügyre vett és kieső Dunaújvárost, illetve sajnálja a BVSC szereplését.

Női Euroliga: háromból egy maradt állva. A Benczur Márton irányította UVSE Athénban sikerrel vette az akadályt, csoportelsőként jutott a negyeddöntőbe, a Dunaújváros Kassán, a BVSC Barcelonában vérzett el. Bíró Attila a kassai tornát tekintette meg a helyszínen, így testközelből tapasztalhatta válogatottjai teljesítményét.

„Noha az eredmény szempontjából nem beszélhetünk sikeres napokról, az az igazság, hogy tetszett, amit a Dunaújvárostól láttam – értékelt a szövetségi kapitány. – Az olasz Rapallo legyőzése bravúros volt, az amerikaiakkal kiálló, a csapatba sokat invesztáló görög Vouliagmeni ellen is volt sansz a győzelemre, és a csoportból kiemelkedő spanyol Sabadell ellen is odatették magukat a lányok. Ki kell emelnem Vályi Vandát, aki minden mérkőzésen kiemelkedően játszott, de a többi válogatottra sem lehetett panasz, ha hullámzóan ugyan, de összességében hozták magukat. A továbbjutás elmaradt, a rendezési furcsaságok a dunaújvárosiakat sújtották a legjobban…”

Bíró Attila természetesen a meglehetősen torz beosztásra utalt, amely szerint a LEN-kupagyőztes, Európai Szuperkupa-győztes Dunaújvárosnak 24 óra alatt kellett lejátszania a három sorsdöntő mérkőzését, hogy aztán egy szünnap után „játsszon egy jót” a kassaiak ellen…

Esztendeje a BVSC járt így, most azonban „csak” két komoly meccs esett a 24 órás intervallumba – Bíró Attila ezért is sajnálja a kiesést: „Noha nem láttam a meccseiket, de az eredmény mindenképpen csalódás. Az otthon szereplő Sant Andreu ellen biztos nem volt egyszerű játszani, de győzni kellett volna. A Kirishi ellen úgy értesültem, kimondottan jól játszott a csapat, nagyon sajnálom, hogy még a LEN-kupában sem folytathatja a szereplését.”

A csoportját az olasz Orizzonte és az orosz Uralochka előtt megnyerő UVSE teljesítménye ellenben örömmel töltötte el a szakembert, aki így fogalmazott: „Két meccsüket is láttam, jár a kalapemelés előttük, nagyon profin hozták le ezt a tornát. Örömteli, hogy a Gangl Edina, Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella válogatott trió mellett a fiatal magyar játékosok is egyre inkább felnőnek a feladathoz, és már nemzetközi szinten is bontogatják a szárnyaikat. Ezen kívül természetesen pozitív hír, hogy műtétje után jó formában tért vissza Parkes Rebecca.”

A LEN kedden elkészítette a negyeddöntő sorsolását – az UVSE, csak úgy, mint tavaly, a Padova ellen játszik majd. Az olaszok a hazai csoportban lettek másodikak, úgy, hogy 9-9-et játszottak a görög Olympiakosz Pireusszal.

„A Vouliagmeni erősebb, a Sanst Andreu gyengébb ellenfél lett volna. Jó csapat a Padova, de nem féltem az UVSE-t, abszolút képesek tartom arra, hogy akár oda-vissza legyőzze ellenfelét” – zárta Bíró Attila.

Női Euroliga
Negyeddöntő

Kinef Kirishi (orosz)–Vouliagmeni NC (görög)
Ekipe Orizzone (olasz)–CN Sabadell (spanyol)
UVSE-Hunguest Hotels–Plebiscito Padova (olasz)
Sant Andreu (spanyol)–Olympiakosz Pireusz (görög)
Az első mérkőzéseket február 23-án, a második mérkőzéseket március 9-én játsszák.




Vízilabda hírek
uvse
euroliga