cover image
Egyéb

Utolsó útjára kísérték Bolvári Antalt

2019. január 21. 18:40

Hétfő délután végső búcsút vettek a 86 éves korában elhunyt Bolvári Antaltól. A kétszeres olimpiai bajnok tagja volt az 1952-ben, Helsinkiben és 1956-ban, Melbourne-ben aranyérmes magyar vízilabda-válogatottnak.

"Senki sem él önmagának" - idézte Pál apostolt Vári Attila - számolt be a kétszeres olimpiai bajnok és mesteredző utolsó útjáról az Echo TV. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke arról beszélt, hogy Tóni bácsi megértette ezt az üzenetet és ezért is tett egész életében a közössége, a nemzete hasznára. A halál kegyetlen, de a legnagyobb ösztönző, hogy maradandót alkossunk. Bolvári Antal pedig maradandót alkotott, hiszen tagja volt az 1952-ben, Helsinkiben és az 1956-ban, Melbourne-ben olimpiai bajnok magyar vízilabdacsapatnak.

"Az embernek a munkája, és a megfelelő munkának a minősége az, ami az életében legfontosabb dolog, hiszen Tóni bácsi úgy élt és úgy dolgozott, hogy példa lehet a fiatalok számára" - mondta Vári Attila az Echo Televíziónak.

Bolvári Antal edzőként is sikeres volt, 1980-ban Európa-bajnoki címig vezette a junior-válogatottat. A Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Vízilabda Szövetség és Budapesti Honvéd Sportegyesület saját halottjának tekinti.
watch?v=UXGDxHX6OLE  
 
Vízilabda hírek