cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női válogatott: magabiztos győzelem Franciaországban

2019. január 15. 20:45

Bíró Attila csapata a Világliga/Európa Kupa-selejtező hágai győzelme után a franciaországi Chalons en Champagne-ban 12-5-re nyert.

Két hónappal ezelőtt Egerben a hatgólos Keszthelyi Rita vezérletével 13-4-re győzött válogatottunk a franciák ellen, mindazonáltal óva intette Bíró Attila minden játékosát a túlzott elbizakodottságtól. Nem véletlenül. Egyrészt a szombati parádés játék, győzelem az Európa-bajnok Hollandia otthonában feltétlen kötelez, másodszor pedig Florian Bruzzo európai középmezőnyhöz tartozó együttese otthonában veszélyesebb. Jól bizonyítja ezt, hogy az olaszok ellen kis híján pontot raboltak!

frahun4.jpgNos, a mieink ellen ideig-óráig jól tartották magukat. Köszönhetően a kapuban ezúttal lehetőséget kapó, ezzel élő Loréne Drentynek, valamint annak, hogy támadásban ezúttal pontatlanabb volt a több kapufáig is eljutó társaság, mint Hágában. A hazai vezetést végül Keszthelyi Rita és Vályi Vanda révén már az első negyedben sikerült feledtetni, és a folytatásban a jól záró védekezést követően folyamatosan lefordulni. A Buza Balázs videoelemző segítségével készül beszámoló szerint szép lassan őrölte fel ellenfele erejét válogatottunk, s az 5-2-es nagyszünet után nyitotta ki igazán az ollót. Ekkor a hollandok ellen fantasztikusan centerező Gyöngyössy Anikó, majd Vályi Vanda és Gurisatti Gréta is betalált, illetve Csabai Dóra már a 9. és 10. gólunkat szerezte.

A szakmai stáb az utolsó negyedre a magabiztos Gangl Edina helyére Magyari Aldát állította a kapuba, azaz csapatunk újoncot avatott! A negyedet 2-2-vel zártuk, cseppet sem hibátlan, ámde a játékot így is abszolút uralva nyert csapatunk 12-5-re. Folytatás februárban idehaza Hollandia ellen!

A hun háborúban Attila seregei itt kaptak ki először, itt kezdett el korrodálni a sereg, amely később a birodalom széthullásához vezetett. Nos, mi ebben a városban nem adtuk meg magunkat, büszke is lehetek a lányokra… A lényeg: kellő energiával játszottunk, a második negyedben megtörtünk őket, a célunkat ezzel elértük, hiszen magabiztosan nyertünk, két sikerrel mehetünk haza. Ráadásul három 18-19 éves játékosunk szerepelt, ma Magyari Alda személyében újoncot is avattunk, nem lehet panaszom a csapatra!” – értékelt Bíró Attila a mérkőzést követően.

Női Világliga/Európa Kupa-selejtező
8. játéknap, B-csoport
FRANCIAORSZÁG–MAGYARORSZÁG 5–12 (1–2, 1–3, 1–5, 2–2)
Gólszerzők:
Millot 2, Le Roux 2, ill. Vályi V. 4, Keszthelyi 3, Csabai 2, Horváth B., Gurisatti, Gyöngyössy
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A franciák elleni játszó csapat
Kapusok: Gangl
Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros)

További eredmények
A-csoport:

Oroszország-Görögország 17-13
B-csoport:
Olaszország-Hollandia 9-6

Az állás
A-csoport: 1. Oroszország 14, 2. Spanyolország 10, 3. Görögország 6, 4. Izrael 0
B-csoport: 1. Olaszország 12, 2. Magyarország 8, 3. Hollandia 4, 4. Franciaország 0

További program
9. játéknap, 2019. február 12.
A-csoport:

Oroszország-Izrael
B-csoport:
Olaszország-Franciaország
Magyarország-Hollandia

10. játéknap, 2019. március 5.
A-csoport:

Görögország-Spanyolország
B-csoport:
Magyarország-Olaszország
Hollandia-Franciaország

Az Európa Kupa hatos döntőjét 2019. március 29-31. között Torinóban rendezik.
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga