cover image
Egyéb

Benedek Tibor fiatal UVSE-je a harmadik győzelmét szerezte!

2019. január 12. 19:01

Az E.ON Férfibajnokság B-csoportjában a fővárosiak tévémeccsen 9-6-ra múlták felül a Debrecent. A Miskolc Tatabányán, a Szolnok a Vasas otthonában győzött.

Hogy folyamatosan fejlődik az UVSE, tökéletesen jelzi a Debrecen elleni párviadal. Az októberi, idegenbeli partin még a hajdúságiak voltak egy góllal a jobbak, míg most hárommal nyert Benedek Tibor együttese. Remek csapatmunka, tudatos, gyors vízilabda jellemezte a fővárosi alakulatot, a tévéközvetítésnek hála minden pólóbarát láthatta, mennyi potenciál lakozik a csapatban. A kapuban Bisztritsányi Dávid adta a stabilitást (65%), de ki kell emelni, hogy felettébb koncentráltan, fiatalságukat meghazudtoló módon védekeztek előtte a társai.

A Debrecen mindent megtett legalább az egyik pontért, de az UVSE a nagyszünet után kézbe vette a partit: Konarik Ákos, Vigvári Vendel, Aranyi Máté nagy góljai mellett Baksa Benedek is a legjobbkor villant a hazaiak szempontjából, így szép lassan nem a győzelem, annak mértéke volt csak a kérdés. A vendégek feltettek mindent egy lapra, de kihagyták azt a fórt, amivel legalább „meccsnullba” kerülhettek volna. Az UVSE 9-6-os, megérdemelt sikere azt jelenti, ha azonos ponttal végeznének a felek az alapszakaszban, akkor a sárga-lilák a jobbak.

A Miskolc a kezdeti nehézség után nagyon beindult Tatabányán, és 11-5-re hozta a meccset, míg a Szolnok a Vasas ellen idegenben győzött nagyon jól védekezve 12-3-ra.

E.ON Férfibajnokság, alapszakasz, 9. forduló
B-csoport
UVSE-Hunguest Hotels–Debreceni VSE 9-6 (1-2, 2-1, 2-1, 4-2)
Gólszerzők:
Konarik 3, Vigvári 2, Rábavölgyi, Korbács, Aranyi, Baksa, ill. Dőry 3, Smitula, Vidovics, La Rosa
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Tatabánya–PannErgy-Miskolc 5-11 (2-1, 2-4, 1-5, 0-1)
Gólszerzők:
Kolozsi 3, Kalanovics, Máthé, ill. Bowen 3, Vadovics 2, Nagy Á. 2, Bedő, Milicsics, Misics, Sztojanovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

VasasPlaket–Szolnoki Dózsa 3-12 (2-4, 1-6, 0-0, 0-2)
Gólszerzők:
Miklós L., Szabó B., Mátyok, ill. Bátori 2, Lazics 2, Jansik D. 2, Angyal, Zalánki, Szatmári, Alekszics, V. Rasovics, Prlainovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

2018. december 18-án játszották:
Kaposvári VK–A-Híd-OSC-Újbuda 4–17

Az állás: 1. OSC 27, 2. Szolnok 24, 3. Miskolc 21, 4. Debrecen 12, 5. UVSE 9, 6. Tatabánya 7, 7. Vasas 5, 8. Kaposvár 1
Vízilabda hírek
férfbajnokság
uvse