Egyéb

Szentesen indult a Duna Regionális Liga

2019. január 2. 12:16

Szentesen játszották a Duna Regionális Liga első körmérkőzéseit, amelyek a helyi beszámoló szerint „a szentesi vízilabda 86 éves könyvébe immár kiemelt helyett foglal el.” A csapatok vezetői örömmel konstatálták, hogy a LEN (Európai Úszószövetség) elképzelése mentén létrehozott Közép-Európai új nemzetközi versenysorozat maradéktalanul elérte célját, nevezetesen a főleg fiatalok alkotta csapatok nemzetközi mérkőzéseken tesztelhették magukat, népszerűsíthették sportágukat.

A női póló „igényelte” az ilyen jellegű megméretését, amely létjogosultságát már az is igazolta, hpgy több országból is jelezték jövőbeni részvételi szándékukat a csapatok, sőt a Digi Televízió közvetítésének köszönhetőenmarketing szempontok is előtérbe kerülhetnek. A rendezéssel is elégedett csapatok vezetői kiemelték, alig várják a színvonalas küzdelmeinek belgrádi következő körállomását, amikor is kiderül, melyik négy csapat vehet részt a március végén esedékes bukaresti döntőben.

A szentesi tornát a körbeveréseknek köszönhetően a szerb VK. Palilula (egy vereséggel zárva) együttese nyerte a ZF-Eger és a Hungerit-Szentes csapatai előtt.

A magyar csapatok eredményei: Hungerit-Szentes-Vojvodina 15-5, -VK. Palilula 12-3, -Red Star Belgrade 15-7, -Rapid Bucuresti 8-11, ZF Eger-Hungerit Szentes 9-8, -Rapid Bucuresti 16-7, -Vojvodina15-6, -VK. Palilula 5-10, -Red Start Belgrade 4-7

Vízilabda hírek
szentes