cover image
Egyéb

A szegedi lányok nagyon akarták a sikert

2013. október 28. 16:48

A Theodora Magyar Kupa női selejtezőjének szegedi csoportjából a Szentes mellett a házigazda jutott tovább. Lakó Gábor vezetőedzőt és Dalmády Szandrát kérdeztük.

Miután az UVSE megverte a Dunaújvárosi Főiskola együttesét az ob I. előző fordulójában, esélyesebbnek számított a kupaselejtezőben, talán. Talán, mert ebben a szezonban már jó párszor borult a papírforma férfi és női vonalon is.

Ha azt is hozzátesszük, hogy a Szentes fiatal csapata csupán egyetlen góllal maradt alul a Szentessel szemben a bajnokságban, nem is volt annyira egyértelmű a helyzet a szegedi „minitornán”, ahol még a Kaposvár vett részt.

Végül az ob I/B-s somogyiakat mindhárom együttes legyőzte, a Szentes mindhárom mérkőzését megnyerte (a Szegedet ezúttal is csak egy góllal), így a „döntő” mérkőzést a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas és az UVSE vívta. Ezen végül a szegediek győztek, így ők jutottak tovább a szolnoki négyes döntőbe.

dalmadylako.JPG„Úgy látom, kicsit valóban felborult az egyensúly ebben a szezonban. Azt hiszem, az jelenti számunkra az előnyt, hogy nem voltak nagy mozgások a csapat keretében. Mi tavaly is mozgékonyabb, úszkálósabb, passzolós játékot játszottunk, idén is erre törekszünk, és az új szabályok miatt ez valóban jól kamatozhat, feltéve, ha tényleg megfelelően alkalmazzák azokat a játékvezetők. Az ob I. sorsolása okán nagycsapatokkal találkoztunk eddig, és féltem, hogy a lányokat ez a sikertelenség visszavetheti a kupa selejtezőjére, de szerencsére nem így történt, sőt, inkább harapósabbá váltak” – mondta Lakó Gábor, a szegediek vezetőedzője.

A Szentes ellen is majdnem összejött a bravúr, ahogyan a bajnokságban, úgy itt is csak egy góllal nyert a légiósokkal megtűzdelt megyei rivális.

„Minket is bosszantott a dolog, ráadásul három kezdőjátékosunk is kipontozódott a meccsen, és én nem éreztem, hogy ennyire rosszul védekeztünk volna. De majd ezt is gyakoroljuk. Mivel a négyes döntőre vaksorsolás lesz, még a Szentessel is összekerülhetünk majd az elődöntőben. Mondtam is Tóth Lacinak, lehet, hogy találkozunk, jót nevetett. Szeretnénk helyt állni majd a Final Fourban” – utalt a novemberi, szolnoki túrára a szakvezető.

A csapat vezéregyéniségei közé tartoznak a Dalmády-testvérek, közülük Szandrát kérdeztük arról, hogyan élte meg a továbbjutást:

„Mindenekelőtt azt kell kiemelnem, hogy nagy lelkiereje volt a csapatnak az elmúlt időszakban, fel tudtunk állni azután, hogy a bajnokságban történtek miatt mélypontra kerültünk. Szétesni látszott a társaság, és emiatt nagyon pozitív, hogy túl tudtunk lendülni. Egy kis kerettel rendelkező csapat vagyunk, de nagyon sok edzésmunkával képesek vagyunk végig bírni a meccseket. Most a hétvégén két igazán kiélezett mérkőzésen is helyt tudtunk állni olyan csapatok ellen, akik akár még sort is tudnak cserélni adott esetben.

Végig oda tudtunk figyelni
, és azokat a játékelemeket, amiket a héten gyakoroltunk, tudtunk alkalmazni akkor, amikor szükség volt rá. Azt beszéltük a lányokkal, hogy már tudunk annyira magabiztosan támadni, hogy gólokat szerzünk, így a védekezést kell megerősíteni. Ez sikerült, fegyelmezettek voltunk. Sajnáljuk, hogy a Szentes ellen egy góllal maradtunk alul ismét, ezért cseppet sem bánnánk, ha velük kerülnénk össze az elődöntőben, hajt minket a bizonyítási vágy. Azt gondolom, ez a szegedi csapat már megérett arra, hogy egy esélyesebbnek kikiáltott együttest is legyőzzön. Reméljük, tavaszra már olyan állapotban leszünk, hogy ez sikerülhet. Vagy már a novemberi elődöntőben” – mondta a nyári Universiadén ezüstérmet szerző Dalmády Szandra.

A sors úgy hozta, hogy a bajnokság következő körében, szombaton újra az UVSE lesz az ellenfél, ráadásul ugyanígy Szegeden. Nem kérdés, hogy kiélezett meccsre számíthatnak majd a szegedi lányok, hiszen az újpestieket fűti majd a visszavágás vágya.
Vízilabda hírek
szeged
lakó gábor
dalmády szandra