cover image
Egyéb

waterpoloh.hu Női Magyar Kupa: slágermeccsek következnek!

2018. december 14. 7:30

Ma a Tüskeuszodában UVSE-FTC (16:00) és Dunaújváros-BVSC csaták az elődöntőben. A finálét vasárnap a Komjádi-uszodában a férfidöntő előtt rendezik!

A női vízilabda nagy napjai.

Mint csütörtökön beszámoltunk róla, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) döntése szerint az olimpiai kvalifikációs Világliga-sorozat nyolcas döntőjét 2019. június 4-9. között Budapesten rendezik. Játékosaink klubtól függetlenül fejeztek ki örömüket a különböző kommunikációs csatornákon – most hétvégén azonban egymás ellen mérik össze az erejüket.

Mert következik a Magyar Kupa négyes döntője!

A mai elődöntőkre (Tüskeuszoda) regisztrációval be lehet jutni. A Magyar Vízlabda Szövetség ugyanis kedveskedve szurkolóinak 600 fő számára ingyenessé tette a belépést, ugyanakkor a megszokott regisztrációhoz kötötte. A kérelmeket az adatok felsorolásával (név, email cím, telefonszám) a regisztracio@waterpolo.hu címre lehetett elküldeni, egy email címről négy ingyen belépő igényelhető.
NŐIMK.jpg

Az egyik ágon újra összecsap az UVSE és az FTC (16:00): esztendeje iszonyatos küzdelem után ötméteresekkel nyert az UVSE, az izgalom most is garantált. Nem kevésbé a másik ágon, amelyen a friss Európai Szuperkupa-győztes Dunaújváros egyik legnagyobb honi riválisával, a BVSC-vel csatázik 17:30-tól. 

Figyelem: mindkét elődöntőt a Magyar Vízilabda Szövetség saját kommunikációs felületein ÉLŐBEN KÖZVETÍTI!

A szereposztás gyanánt néhány nevet sorolnánk.

UVSE: a kapuban Gangl Edina, mezőnyben Keszthelyi Rita és Szücs Gabriella, a csapat tengelye, a három Európa-bajnok, három válogatott kiválóság. Mellettük a holland balkezese, Vivan Sevenich, és a feltörekvő tehetségek, akik mind többször bontogatják szárnyaikat. Plusz egy meglepetés: Benczur Márton vezetőedző rég nem látott ismerőst is bevethet, hiszen a megállapodás szerint visszatért a pihenőt tartó Antal Dóra is.

MVLSZ_UVSE_Dunaujvaros_noi_OB1_20181122_Madar_David_021.jpgFTC: a kapuban Kasó Orsolya, a mezőnyben Csabai Dóra és Bujka Barbara, a csapat tengelye, a három Európa-bajnok, három válogatott kiválóság. Hogy ugyanezt írtuk fentebb a riválisnál? Valóban. Hiszen ugyanez a helyzet, legfőképpen rájuk épük a taktika, Béres Gergely vezetőedző a többiek mellett rájuk építve igyekszik győzelemre vezetni a társaságot.

MVLSZ_FTC_Dunaujvaros_noi_OB1_20181124_Madar_David_014.jpgDunaújváros: az Európa-bajnok holland Laura Aarts védi a kaput, Gurisatti Gréta, Garda Krisztina, Vályi Vanda, Horváth Brigitta, a válogatottban is szereplő pólósok sora, plusz a vezér, Menczinger Kata, erős, összeszokott keret, Mihók Attila évről évre épülő csapata is bármire képes lehet.

MVLSZ_FTC_Dunaujvaros_noi_OB1_20181124_Madar_David_006.jpgBVSC: Tóth Eszter, a válogatott kapus, Illés Anna, az Európa-bajnok, Takács Orsolya, a világ- és Európa-bajnok, Leimeter Dóra, Gyöngyössy Anikó, Máté Zsuzsanna, a nemzeti csapat tagjai, egyszóval Petrovics Mátyásnak is van miből „főznie”.

MVLSZ_BVSC_Dunaujvaros_noi_OB1_20181128_Madar_David_011.jpgCsoda, hogy a szövetségi kapitány (is) hatalmas meccseket vár?

„Jósolni nem szeretnék, de abban biztos vagyok, hogy kemény, színvonalas csatákat láthatunk – fogalmazott Bíró Attila. – A válogatott keret játékosaitól azt várom, hogy nemzetközi szinten vízilabdázzanak. Mindez nem pusztán gólokban mutatkozhat meg, hanem elsőssorban felelősségvállalásban. Illetve természetesen fizikálisan, technikailag, taktikailag érettebb játékot kell nyújtaniuk, mint a többieknek. A szezon eddigi részében az UVSE magabiztos volt, a Dunaújváros a Kirishi elleni Szuperkupa-meccsen bizonyított, a BVSC válogatott játékosaitól azonban többet várok, mint eddigi láttam tőlük. És persze külön figyelem a mezőny azon fiatal tagjait, akik egyszer-egyszer megfordultak a bő keretben, mutassák meg, hogy számolhatok velük a későbbiekben is. Ezek olyan mérkőzések, amelyeken megmutatkozik a játékosok karaktere, nagy a tét, a feszültség, aki itt bizonyít, az már jó alapot mutat.”

A waterpolo.hu Női Magyar Kupa Döntőjét vasárnap a Komjádi-uszodában rendezik 14 órától, utána 16 órától a férfiak fináléja következik – a dupla meccsre az eventim.hu oldalon, ezen a felületen vásárolhatóak belépők!

A szövetségi kapitány természetesen kitért a FINA-döntésre is.

„A magyar női vízilabda nagy eseménye lesz, nagy boldogság, hogy hazai pályán szerepelhetünk a Világliga Szuperdöntőjén. Kimondottan örülök annak, hogy csapatunk minden bizonnyal telt ház előtt ismerheti majd meg azt a nyomást, amit egy hazai rendezésű világverseny jelent – hiszen ne felejtsük, a keretünk egy része a 2017-es világbajnokságon vagy a 2014-es Európa-bajnokságon játszott, de a másik része csak szemlélője volt. Ez a tapasztalás azért fontos, mert 2020-ban hazai medencében vívjuk majd az Európa-bajnokságot, és a pozitív energiákat felspannolt állapotban használhatjuk majd fel. A 2018-ban alakuló válogatottunk megmutatta, képes bárkit megverni, a jövő célja, hogy mindezt stabilabban tegye, azaz nagyobb százalékban nyerjük a rangadókat. Az Európa Kupában továbbra is szeretnénk ott lenni a legjobb négy között, majd érmet nyerni, majd folytatni ezt a sorozatot a Világligában. Azt merészség lenni kijelenteni, hogy a Szuperdöntőben a kvóta megszerzése az egyértelmű cél, de úgy gondolom, ott lehetünk a végelszámolásnál. Ha jól játszunk, bárkit le tudunk győzni. Az amerikai válogatott miként láttuk, kiemelkedett a mezőnyből, ám ha mi folyamatosan tudunk fejlődni, lehet esélyünk ellenük is, hogy aztán majd a világbajnokságra éremesélyes csapattal utazhassunk.”

A Magyar Vízilabda Szövetség ráadásul azok számára, akik jegyet váltanak a Magyar Kupa négyes döntőire, 30%-os kedvezményt biztosít az év utolsó két pólómeccsére, a Tippmix Szuperkupára! December 22-én, szombaton ugyanis ünnepi, tétre menő ütközetet vívnak a legjobbak! Mert itt is parádés a felhozatal: a hölgyeknél a magyar bajnok UVSE és az Európai Szuperkupa-győztes Dunaújváros minden bizonnyal késhegyre menő ütközetben dönti el, kié a 2018-as esztendő! És az uraknál hasonló lesz a helyzet: az Európai Szuperkupa-győztes, magyar bajnok FTC-t a 2017-es Bajnokok Ligája-győztes, bajnok és kupagyőztes Szolnokkal csap össze. Nagy Viktor és társai mindent megtesznek, hogy legyőzzék a Fradit, itt is garantált az izgalom.

Az UVSE felhívása: "Az UVSE női csapata gyűjtést szervez a budaörsi állatmenhely számára, hogy az ott élő kutyák és cicák számára szükséges tápokat, egészségügyi cseppeket megvásárolva segítsünk a még gazdátlan állatokon! Kérünk, hogy a mérkőzésen a belépés során segítsd kezdeményezésünket és támogasd velünk a budaörsi állatmenhelyet!" 

A program
December 14., péntek
waterpolo.hu Női Magyar Kupa, elődöntő, Tüskeuszoda

watch?v=NDUcLop4bH8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2g5PIRhs3SFBAihTatwn5avWFicYk9usCmtQLPPPZmQaPxz12JN1UA7igUVSE-Hunguest Hotels-FTC-Telekom, 16:00
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics-BVSC-Zugló, 17:30
December 15., szombat
BENU Férfi Magyar Kupa, elődöntő, Komjádi-uszoda

A-Híd-OSC-Újbuda-FTC-Telekom, 14:00
BVSC-Zugló-PannErgy-Miskolc, 15:45
December 16., vasárnap
waterpolo.hu Női Magyar Kupa, döntő, Komjádi-uszoda, 14:00
BENU Férfi Magyar Kupa, döntő, Komjádi-uszoda, 16:00

December 22., szombat
Tippmix Szuperkupa, Komjádi-uszoda
Női:
UVSE-Hunguest Hotels-Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, 18:30
Férfi: FTC-Telekom-Szolnoki Dózsa, 20:30



Vízilabda hírek
női Magyar Kupa