cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női Világliga Szuperdöntő: Magyarország!

2018. december 13. 12:59

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) döntése szerint az olimpiai kvalifikációs sorozat nyolcas döntőjét hazánkban rendezik.

A tokiói olimpiai kvalifikáció első állomása mind a nőknél, mind a férfiaknál a 2018/2019-es Világliga – a győztesek szereznek ötkarikás indulási jogot. A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) pályázata mellett döntve úgy határozott, hogy 2019. június 4-9. között Budapest rendezheti majd meg a hölgyek Szuperdöntőjét.

Így az is eldőlt, hogy női válogatottunk biztos tagja lesz a nyolcas finálénak, amelyen rajta kívül az Európa Kupa három legjobbja és az Interkontinentális selejtező első négy helyezettje vesz részt.

Tekintettel arra, hogy az olimpiai kvalifikáció megszerzése rendkívül nehéz feladat, illetve a női vízilabda népszerűsége világszerte, így hazánkban is jelentősen növekszik, az MVLSZ stratégiájaként minden egyes alkalmat meg kell ragadni, amely hozzásegítheti az általa kiemeltként kezelt és támogatott csapatot a tokiói induláshoz.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke hozzátette: „A rendezés elnyerésének értékét növeli, hogy úgy kellett más jelentkezőkkel megküzdenünk, hogy közben épp elkezdtük a Magyar Vízilabda Szövetség és rajta keresztül a hazai vízilabdázás megújítását. Biztos, hogy a győzelemben nélkülözhetetlen volt a Sportért Felelős Államtitkárság és a Nemzetközi Sportpályázatok Kormánybiztosának támogatása és az összehangolt munka. Így tudtuk közösen a legmagasabb szinten képviselni a magyar sport érdekeit. A hazai környezet mindig sokat számít egy-egy világeseményen, amelyet női válogatottunk ismét megtapasztalhat majd – szövetségünk hite szerint így, együtt sikerülhet a csapat előtt álló akadályok leküzdése.”



Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga