cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Tisztelni az ellenfelet, teljes erőbedobással játszani ellene!

2018. december 9. 13:57

Férfiválogatottunk a Világliga/Európa Kupa-selejtező 3. játéknapján hétfőn Máltát fogadja. A 17:30-kor kezdődő szombathelyi mérkőzéstől azt várja Märcz Tamás, hogy játékosai maximális koncentrációval, dinamikus pólóval győzzenek.

A németek elleni szolnoki, majd az oroszok elleni ruzai mérkőzés után a második hazai Világliga/Európa Kupa-selejtező selejtező következik: férfiválogatottunk hétfőn 17:30-tól Szombathelyen fogadja Málta együttesét. Sokan hajlamosak lennének kézlegyintéssel elintézni a riválist – Märcz Tamás nem tartozik ezek közé: „Óva intek mindenkit, hogy lebecsülje a máltai válogatottat! Sokan játszottak a máltai nyári bajnokságban, közöttünk én is – megtapasztalhattuk, hogy vannak közöttük jó játékosok, olyanok, akik az olasz első- vagy másodosztályú bajnokságban edzőnek. Már nem csak három-öt hónapon keresztül edzenek, hanem egész évben készülnek többek között külföldi edzők irányításával, ha nincsenek is még magas szinten, látható, hogy sokat fejlődtek.”

MVLSZ_Ferfi_valogatott_edzes_Szolnok_201281023_Madar_David_009.jpgTekintettel arra, hogy a korábban nyilvánosságra hozott keretben olyan játékosok is lehetőséget kapnak ezúttal, akik korábban kevesebb alkalommal bizonyíthattak a csapatban, a szövetségi kapitány nyilvánvalóan kíváncsi, mennyire képesek betartani az utasításokat: „Mindenképpen maximális koncentrációt várok, erős kezdést, hogy megadjuk majd a mérkőzés alaphangját. Új dolgokat nem fogunk alkalmazni, az edzéseken a megszokott taktikai elemeket gyakoroljuk, kivételesen a meccsnap délelőttjén is kiadós tréninget vezetünk, hiszen ki kell használni minden alkalmat, amikor együtt lehetünk. Szeretném, ha minél nagyobb intenzitással, és megfelelő minőségben játszanánk, gyorsan egyértelműsíteni kell a fölényünket, vigyázni a balkezes centerükre és a kapás oldalon szereplő gólerős játékosukra. Labdákat kell szereznünk, gyorsan indulni, dinamikusan pólózni. Régi törvényszerűség, amit nekem is minden korábbi edzőm elmondott: az ellenfelet azzal tiszteli meg leginkább egy csapat, hogy keményen játszik ellene, és megmutatja, mire képes. Ebből indulok ki, ezt a szemlélet várom a játékosaimtól is!”

A csapat vasárnap délután tartja első edzését a helyszínen, hétfőn a tréning mellett egy helyi iskola vízilabdás osztályát is meglátogat majd.

hunmlta.jpg A férfiválogatott kerete
Kapusok: Csoma
Kristóf (Miskolc), Kardos Gergely (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Vadovics Viktor (Miskolc)

Férfi Világliga európai selejtező, egyben Európa Kupa-selejtező
3. játéknap, 2018. december 10.
A-csoport:

Magyarország-Málta, Szombathely, 17:30 – tv: M4 Sport
2018. december 11.
A-csoport:
Oroszország-Németország
B-csoport:
Görögország-Ukrajna
Hollandia-Spanyolország
C-csoport:
Franciaország-Montenegró
D-csoport:
Szerbia-Horvátország

4. játéknap, 2019. január 29.
A-csoport:

Oroszország-Málta
Németország-Magyarország
B-csoport:
Görögország-Spanyolország
Ukrajna-Hollandia
C-csoport:
Olaszország-Montenegró
D-csoport:
Románia-Horvátország

5. játéknap, 2019. február 19.
A-csoport:

Málta-Németország
Magyarország-Oroszország
B-csoport:
Spanyolország-Ukrajna
Hollandia-Görögország
C-csoport:
Franciaország-Olaszország
D-csoport:
Szerbia-Románia

6. játéknap, 2019. március 12.
A-csoport:

Németország-Oroszország
Málta-Magyarország
B-csoport:
Ukrajna-Görögország
Spanyolország-Hollandia
C-csoport:
Montenegró-Franciaország
D-csoport:
Horvátország-Szerbia

Az Európa Kupa nyolcas döntőjét 2019. április 5-7. között később kijelölendő helyszínen rendezik.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
világliga