cover image
Egyéb

A Vodafone a 2019-es évben is a magyar vízilabda támogatója

2018. december 6. 14:02

A Vodafone Magyarország a 2019-es évre meghosszabbította a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) támogatásáról szóló szerződést. A szponzorációs időszak két legeredményesebb, jelenleg is válogatott játékosát, Keszthelyi Ritát és Varga Dénest elismerésben részesítette a Vodafone.

A Vodafone Magyarország 2007 óta elkötelezetten támogatja a magyar vízilabdát, és ez 2019-ben sem lesz másképp, hiszen a Vodafone Magyarország a 2019. január 1. és december 31. közötti időszakra meghosszabbította a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) támogatásáról szóló szerződést. A Vodafone a magyar vízilabda fő támogatójaként fontosnak tartja, hogy a rendelkezésére álló eszközökkel hozzájáruljon a sportág sikereihez. A Vodafone a női egyenjogúság jegyében a női sportolók támogatására külön hangsúlyt fektetett az elmúlt években, így 2017 óta a nyaranta megrendezésre kerülő Vodafone Kupa célja is a női válogatott sikereinek elősegítése.

2007 óta, a Vodafone és az MVLSZ közös időszakában számtalan kiemelkedő eredményt tudhat magáénak mind a női, mind a férfi vízilabda-válogatott. A támogatás több mint egy évtizede alatt a magyar férfi vízilabda-válogatott egy olimpiai aranyérmet (2008) egy világbajnoki címet (2013), két világbajnoki ezüstérmet (2007, 2017), egy Európa-bajnoki ezüstérmet (2014) és három bronzérmet (2008, 2012, 2016) ünnepelhetett. A női csapat is jelentős sikereket ért el: egy Európa-bajnoki aranyérmet (2016), egy világbajnoki bronzérmet (2013), három Európa-bajnoki bronzérmet (2008, 2012, 2014).

MVLSZ_VODAFONE_sajtotajekoztato_20181206_MaD_003.jpg„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség támogatásával az elmúlt egy évtizedben a Vodafone számos siker eléréséhez járulhatott hozzá. Most egy új szakasz veszi kezdetét az MVLSZ életében, és biztos vagyok benne, hogy a jövőbeli együttműködés legalább annyira sikeres lesz, mint az eddigi” – mondta dr. Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke.

„Nagy köszönet a Vodafone-nak, hogy ennyi éven keresztül támogatott eddigi is minket és teszi ezt a jövőben is – igyekszünk a legjobb tudásunk szerint mindezt meghálálni. Így, együtt közösen mindent megteszünk a magyar vízilabdasport jövőjéért. Biztos hátteret kapunk, egy nagy család vagyunk minden egyes pillanatban, jóban és rosszban. Mindez hosszú távra nyúlik vissza, éppen ezért példaértékűnek tartom ezt a támogatást” – fogalmazott Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, aki kiemelte dr. Beck György 1995 óta tartó, sokszor sportdiplomáciai munkáját, amellyel a mindennapokban ott van a szövetség, a csapatok mögött.

Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya is kiemelte a Vodafone segítségét, mint említette: „Az a célunk, hogy a 2017-es világbajnokság után megfiatalított csapatunkkal olyan profizmust alakítsunk ki, amelyet a Vodafone is képvisel. Elmondhatom, hogy jú úton járunk, nagyvonalakban megtaláltuk azt a 17-18 fős keretet, amely a gerincét adhatja az olimpiai csapatnak. Persze előbb ki kell jutni az olimpiára, ami nem kis feladat, de jól állunk, bizakodó vagyok.”

MVLSZ_VODAFONE_sajtotajekoztato_20181206_MaD_013.jpgAz együttműködés meghosszabbítása alkalmából a Vodafone Magyarország elismerésben részesítette az eddigi szponzorációs időszak két legeredményesebb, máig aktív válogatott játékosát Keszthelyi Ritát és Varga Dénest.

MVLSZ_VODAFONE_sajtotajekoztato_20181206_MaD_014.jpgMivel a támogatás meghosszabbításáról szóló bejelentés december 6-ra esett, a női és férfi vízilabda-válogatott egy különleges ünnepi meglepetéssel készült. A sportolói „Mikulás különítmény” Fábián Sárához, a Vodafone Alapítvány Digitális Kórházi Angyalához csatlakozva ellátogatott a Bethesda Gyermekkórházba, hogy az MVLSZ és a Vodafone Alapítvány nevében közösen megajándékozzák azokat a tartósan kórházi ellátásra szoruló kisgyerekeket, akik betegségük miatt nem tudják otthon várni a Mikulást. A kezdeményezés keretében a kórház 40 kis lakója kapott dedikált labdát a pólósoktól.

MVLSZ_VODAFONE_sajtotajekoztato_20181206_MaD_017.jpg„Sportolóként nagyon fontosnak tartom, hogy az ismertségünket jó célra használjuk és fontos ügyek mellé álljunk, hogy ezzel is példát mutassunk. Rengeteg szeretetet kapunk szurkolóinktól, ami minden alkalommal nagy feltöltődést jelent a meccsek előtt. Ebből a szeretetből szeretnénk most átadni egy kicsit a gyerekeknek” – mondta a kórházi látogatásról Keszthelyi Rita, aki Gangl Edina, Szücs Gabriella, Manhercz Krisztián, Vámos Márton és Varga Dénes társaságban képviselte a pólósokat a csütörtöki sajtótájékoztatón.
Vízilabda hírek
vodafone
MVLSZ