cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

„Nem vittük be a végzetes ütést…”

2018. december 3. 22:14

Az olaszok elleni 13-12-es veronai vereség után (Világliga/Európa Kupa-selejtező) Bíró Attila őszintén fogalmazott: a csapat iszonyatos energiákat mozgósítva roppantotta meg ellenfelét, ám végül saját magát verte meg. Mint a kapitány megjegyezte: a bravúr azért maradt el, mert százszázalékos helyzetek maradtak parlagon.

Mint beszámoltunk róla, női válogatottunk meglehetősen érdekek mérkőzésen 13-12-re kikapott Veronában az olasz válogatottól. A Világliga/Európa Kupa-selejtező rendkívül rosszul indult, hiszen a hazaiak 4-0-ra vezettek, de talpra állt innen a csapatunk, fordított, és végül őrületes küzdelemben maradt alul.

A mérkőzést követően Bíró Attila nem keresett kifogást, őszintén kifejtette: „Akkor nem érdemel a csapat győzelmet ilyen mérkőzésen, ha ennyi ziccert parlagon hagy… A kezdést most nem is említeném, fontos persze, hogy máskor ne történjen ilyen, de láthattuk, nem ezen múlt, mert valószínűsíthető volt, hogy szoros meccs lesz. Sikerült is visszajönnünk, fordítani, de ennyi helyzetet egész egyszerűen nem lehet kihagyni!”

A szövetségi kapitány persze látott bíztató dolgokat, ám nehezen „szabadult” a hibáktól: „Jól dolgozunk mezőnyben, szétúsztuk őket, volt, amikor fizikálisan roppantottuk meg, volt, amikor taktikailag az ellenfelet, összességében azonban ez a három együtt valahogy nem állt össze: belehibázgattunk a helyzetekbe, a védekezésbe, és taktikailag is rontottunk. Lehetne foglalkozni mással is, de nem tenném, mert sokat tettünk azért, hogy két-három góllal is nyerjünk, aztán sokat tettünk azért, hogy pont nélkül maradjunk… Csak és kizárólag saját magunkat hibáztathatjuk!”

Felvettettünk, iszonyatos tartást mutatott a csapat, amivel a kapitány is egyetértett, ám szavai után az érződött, ez a szimpatikus vesztes kategóriát bizony tudná mellőzni… „Ez így van, el kell kezdeni megnyerni ilyen meccseket ennek a csapatnak. Csalódott vagyok, mert nagyon nagy energiákat mozgósítottunk, de végül ennek nem látszik az eredménye… Igen, tanulságos meccs volt, biztos tanulunk is belőle, de ez már így kevés. Itt csapatszinten és egyéni szinten is meg kell tanulni sürgősen dolgokat, aki erre nem képes, az nem lehet válogatott szintű játékos. Mert az jó, hogy lendületesek voltunk, hogy elhallgattattunk kétezer szurkolót, csak amikor be kellett volna vinni a végzetes ütést, ezt nem tettük meg, s ez lett a vége. Ezen mindenképpen javítani kell!”


Női Világliga/Európa Kupa-selejtező
B-csoport
Olaszország-Magyarország 13-12 (4-3, 4-4, 3-3, 2-2)
Gólszerzők:
Chiappini 4, Garibotti 3, Avegno 2, Emmolo, Giustini, Quieirolo, Tabani, ill. Keszthelyi 3, Csabai 3, Horváth B. 2, Vályi V., Szilágyi, Gyöngyössi, Gurisatti

A női válogatott meccskerete
Kapusok: Kasó Orsolya (FTC), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)
 
Az állás
A-csoport: 1. Oroszország 6, 2. Görögország 3, 3. Spanyolország 3, 4. Izrael 0
B-csoport: 1. Olaszország 6, 2. Magyarország 3, 3. Hollandia 0, 4. Franciaország 0

További program
4. játéknap, december 4.
A-csoport:

Izrael-Oroszország
B-csoport:
Franciaország-Hollandia

5. játéknap, 2018. december 15.
A-csoport:

Spanyolország-Görögország

6. játéknap, 2018. december 18.
A-csoport:

Spanyolország-Oroszország
Izrael-Görögország
B-csoport:
Franciaország-Olaszország
2019. január 12.
B-csoport:

Hollandia-Magyarország

7. játéknap, 2019. január 12.
A-csoport:

Izrael-Spanyolország

8. játéknap, 2019. január 15.
A-csoport:

Oroszország-Görögország
B-csoport:
Franciaország-Magyarország
Olaszország-Hollandia

9. játéknap, 2019. február 12.
A-csoport:

Oroszország-Izrael
B-csoport:
Olaszország-Franciaország
Magyarország-Hollandia

10. játéknap, 2019. március 5.
A-csoport:

Görögország-Spanyolország
B-csoport:
Magyarország-Olaszország
Hollandia-Franciaország

Az Európa Kupa hatos döntőjét 2019. március 29-31. között később kijelölendő helyszínen rendezik.
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga