cover image
Egyéb

Magabiztos egri-, nehéz Honvéd-siker

2018. december 1. 20:20

Az E.ON férfibajnokság A-csoportjában Dabrowski Norbert együttese 13-8-ra győzte le a Szentest, míg Merész András csapata nehezen, az utolsó negyed 4-1-es eredményének köszönhetően múlta felül a remekül küzdő szombathelyieket.

Remekül tartotta magát a Szentes a Bitskey-uszodában, sokáig képes volt tapadni a BL-résztvevő Eger csapatára – Dabrowski Norbert legénysége két negyed után még csak 7-6-ra vezetett. A Hosnyánszky Norbertet nélkülöző házigazda térfélcsere után hátul stabilizálta az állásait, sokkal kevesebb lehetőséget adott ellenfelének a gólszerzésre. Ezt meglovagolva Sztrahinja Rasovics és Angelos Vlachopoulos nyitotta szét újra az ollót, és végül biztosította be győzelmét.

A szerdán a BVSC ellen idegenben 8-8-at játszó Honvéd szombathelyi riválisát tulajdonképpen győzelmi kényszerben fogadta, hiszen a felsőházba jutásért nagyon nagy a csata a csapatok között. Merész András együttese Szivós Márton révén szerzett vezetést az első menet közepén, és nem is esett több gól ebben a periódusban. A folytatásban sem sok. Kiss Bálint találatával duplázódott meg a hazai előny, de Polovic Krisztián gyorsan szépített. Manhercz Ádám szabaddobása jelentette a 3-1-et, úgy is tűnhetett, szép lassan a Honvéd bedarálja ellenfelét.

De nem így lett! Majatsz Márk alakulata ugyanis Baj Marcell két találatával egyenlített, és a nagyszünetig nem is került hátrányba. Sőt! Térfélcsere után sokáig nem változott az eredmény, hiszen mindkét kapus, Decker Attila és Horváth Alex is remekül védett! Baj aztán kiharcolt egy büntetőt, amelyet Ivan Basara értékesített, avagy az AVUS 4-3-ra vezetett. Kardos Alexander gólja a negyed végén a falat kenyér kategóriát jelentette a Honvédnek, no és az egyenlítést.

A záró menetre aztán összekapta magát a házigazda, 4-1-es etappal ha nehezen is, de lezárta a mérkőzést: Kiss Gergely két büntetőt értékesített, Fülöp Bence megúszásból talált be, és Szivós akciógólját jegyezhettük még fel az amúgy remeklő Baj fórgólja mellett. A Honvéd 8-5-ös győzelméből alaposan kivette a részét Decker Attila, aki 12/17-tel, azaz 71%-os teljesítménnyel védett.

E.ON Férfibajnokság, Alapszakasz, 8. forduló
A-csoport
ZF-Eger-Metalcom-Szentes 13-8 (5-3, 2-3, 3-1, 3-1)
Gólszerzők:
Murisics 2, Gyárfás 2, Vlachopoulos 2, Lukács, Rasovics, Avramovics, Sánta, Decker Á., Kürti, Biros B., ill. Pellei K. 2, Nagy M. 2, Kiss K., Manojlovics, Pellei F., Athanasios
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Budapesti Honvéd-AVUS 8-5 (1-0, 2-3, 1-1, 4-1)
Gólszerzők:
Kiss G. 2, Szivós 2, Kiss B., Kardos, Fülöp, Manhercz Á., ill. Baj 3, Polovic, Basara
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Már közölt eredmény
BVSC-Zugló-PVSK-Mecsek Füszért 11-12 – erről itt olvashat

Az állás: 1. FTC 21, 2. Eger 21, 3. Honvéd 13, 4. Pécs 10, 5. BVSC 10, 6. Szentes 7, 7. AVUS 6, 8. KSI 0
Vízilabda hírek
eger
honvéd
avus
szentes