cover image
Egyéb

Rajt a Női OB I/B-s bajnokságban – a győztes feljut!

2018. november 30. 17:49

A BVSC és az UVSE mellett a III. Kerületi TVE csapatát is érdemes kiemelni. Illetve magát a tényt: 11 csapat nevezett!

Miközben javában zajlanak a bajnoki küzdelemsorozatok, szombaton elrajtol a női ob I/B-s sorozat is. Tekintettel arra, hogy rekord számú nevezés érkezett, és 11 csapat indul el, a bajnokság alapszakaszból és rájátszásból áll majd. Előbbit egy hatos, illetve egy ötös csoportban rendezik meg. A rangot emeli, hogy a bajnok feljut az első osztályba! Amennyiben a győztese nem kíván élni a feljutás jogával, úgy a második helyezett két győzelemig tartó osztályozót játszik az OB I 9. helyen végzett csapatával.

S hogy kik a legnagyobb esélyesek?

A címvédő BVSC és az Áts Bertalan irányította, az előző idényben még az OB I-ben játszó UVSE mellett talán még az ezüstérmes III. Kerületi TVE. A csapat, amelyben egykori kedvencek, nagy bajnokok (is) játszanak, a csapat, amely a Magyar Kupában is elindult, a csapat, amely üde színfoltja a mezőnynek.

„Az előző idény döntője számunkra nem a legfényesebben zárult, viszont most újult erővel, játékosok bővítésével, és edzőmérkőzéssekkel készülünk az első rangadónkra. Idén már megméretettük magunkat az első osztályban, a Magyar Kupa során, a különbség annyi, hogy itt már tétre megy a játék. A cél a feljutás, és bízom benne, hogy idén készek leszünk rá” - fogalmazott Boros Júlia, a III. Kerületi TVE technikai vezetője.

Női OB I/B – a teljes program ezen a felületen
A-csoport

Angyalföldi Sportiskola
UVSE Vízilabda Sportegyesület
ZF-Eger
Debrecen
Hódmezővásárhelyi Vízilabda Sport Club
Hungerit-Szentes

B-csoport 
Bánki VSE
BVSC-Zugló
Polo Sport Club
III. Kerületi TVE
A-Híd-OSC-Újbuda

Vízilabda hírek
női ob/I B