cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, A-csoport: őrült meccsen pontosztozkodás

2018. november 28. 21:33

A BVSC és a Honvéd elképesztő csatát vívott egymással, s végül nem bírtak dűlőre jutni – 8-8 lett a vége a parázs összecsapásnak. A Szentes fontos meccsen győzte le az AVUS-t, a Pécs a KSI otthonában győzött.

Miként a Magyar Kupa negyeddöntője után, meg amúgy is várható volt, rendkívül parázs összecsapást vívott egymással a BVSC és a Honvéd. Olyat, amelyet a helyszínen megélni feltétlen élményt jelentett, olyat, amelyen egyenrangú felek vívtak óriási, férfias csatát, olyat, amely után egyik oldalon sem voltak elégedettek.

No, igen, mindkét oldalon három ponttal kalkuláltak.

S hogy melyik együttes járt ehhez közelebb?

Jó kérdés…

Merész András alakulata speciel sokkal jobban kezdte a partit: a hangosan irányító, a meccsen 60%-kal (!) védő Decker Attila vezérletével beton biztos volt a védekezés, így Mészáros Csaba gólja után Szirányi Balázs, Illés Sándor és ötösből (kiharcolta Szivós Márton) Kiss Gergely volt eredményes.

MVLSZ_BVSC_Honved_ffi_OB1_20181128_MaD_003.jpgA második negyedben azonban Török Béla fórból és akcióból is gólt jegyzett, majd Juhász Zsolt ötösére (ezt Kiss Gergely brusztolta ki) Mészáros és Csapó Miklós válaszolt emberelőnyből. Fordított tehát a BVSC, ám miután Szivós olyan laza csuklóval tett be egy fórt, mint fénykorában, a nagyszünetre 5-5-tel mentek a felek.

A Honvéd aztán ismét képes volt vezetni – lévén Decker nagy védése után az elnyűhetetlen Kiss Gergely fejezett be pontosan egy rutinos megúszást. De Török keze ezen a napon nagyon „sült”, vágott még egy távolit. Erre Várnai Kristóf tett rá egy lapáttal, majd Létay Krisztián balja mutatta meg, még mindig van benne spiritusz, így 8-6-ra vezetett Szűcs Levente együttese. A vendégek reményeit Szivós fórgólja hozta vissza, majd a negyedik negyedben  a biztos kezű Illés Sándor révén már egyenlítésre futotta!

MVLSZ_BVSC_Honved_ffi_OB1_20181128_MaD_006.jpgMég közel hat perc volt vissza, de ezzel alakult ki a végeredmény. Ezzel, mert sem itt, sem ott nem jöttek már össze elöl a dolgok, Györke Zsolt (56%) és Decker Attila is megtette a magáét. Iszonyatos csata zajlott a medencében, látható volt a fáradtság is az urakon, de mentek, zakatoltak rendesen. A feszültség tapintható volt, egy-egy bíró ítéletet heves reklamálások követték. A vendégeknél Szivós Márton labdát szerzett hátrányban, labdát tartott meg támadásban, vezére volt csapatának, ám bármennyire küzdött érte, az utolsó szó nem lehetett az övé, nem hagyták a labdához férni…  Értékelések: itt!

Vérbeli fővárosi rangadó volt tehát, 8-8-as végeredménnyel.

A Szentes eközben 5-2-es félidő után úgy tűnt, végig kézben tartja a mérkőzést a szombathelyiek ellen, ám Matajsz Márk együttese feltámadt, 3:39-cel a vége előtt 9-8-ra felzárkózott! Nagy Márton gólja a falat kenyér kategóriát jelentette Pellei Csaba együttese számára, amely végül 11-9-cel gyűjtött be a számára oly fontos három pontot.

A Pécs az ötgólos Csacsovszky Erik vezérletével, minden negyedet megnyerve győzött 12-4-re a KSI ellen. 

E.ON Férfibajnokság, Alapszakasz, 7. forduló
A-csoport
Metalcom-Szentes-AVUS 11-9 (2-0, 3-2, 3-3, 3-4)
Gólszerzők:
Nagy M. 3, Kiss K. 2, Pellei F. 2, Pellei K., Vörös, Hegedűs, Somogyi, ill. Basara 3, Baj 2, Takács J. 2, Juhász M., Garancsy
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

BVSC-Zugló-Budapesti Honvéd 8-8 (1-3, 4-2, 3-2, 0-1)
Gólszerzők:
Török 3, Mészáros Cs. 2, Csapó, Várnai, Létay, ill. Kiss G. 2, Szivós 2, Illés 2, Juhász, Szirányi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

KSI SE-PVSK-Mecsek Füszért 4-12 (1-3, 2-3, 1-3, 0-3)
Gólszerzők:
Bóbis 2, Hevesi, Tóth G., ill. Csacsovszky E. 5, Csaba M. 2, Chilkó, Horváth Zs., Jakab, Krizsán, Zerinváry
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás: 1. FTC 21, 2. Eger 18, 3. Honvéd 10, 4. BVSC 10, 5. Pécs 7, 6. Szentes 7, 7. AVUS 6, 8. KSI 0
Vízilabda hírek
BVSC
honvéd