cover image
Egyéb

A kamerák is rögzítették: parázs csatában újvárosi győzelem

2018. november 28. 19:38

A női bajnokság rangadóján a BVSC nagyot küzdött, a végén háromgólos hátrányból is majdnem egyenlített, de végül 8-7-re Mihók Attila csapata győzött.

Kamera 1, kamera 2, kamera 3, kamera 4, kamera 5, kamera 6, kamera 7.

„Fontos meccs!”

No, igen, a BVSC-Dunaújváros női rangadó mindent megért – akár még tévéközvetítést is. De ezúttal nem ezért szerelték fel az uszoda minden zegzugát a kamerákkal: mint az egyik mögött álló fiatalembertől megtudtuk, az utolsó vizsgájuk előtt a leendő operatőrök gyakorolhattak még egyet, így, élesben.

S hogy mit közvetíthettek?

A „szokásos” BVSC-Újvárost. A szokásosat, mert mint voltaképpen mindig, ezúttal is végig parázs, feszült, kiélezett meccset vívtak a felek. A vendégek igyekeztek a megszokott, gyors, lefordulásra építő játékukat játszani, ám Petrovics Mátyás vezetőedző nyilvánvalóan pontosan tudta előre a tervet, és ezt igyekezett levédekezni csapatával. Az úgynevezett „gyilkos szoros” nem is ízlett annyira a látottak alapján a hátul roppant stabil újvárosiaknak, akik többször voltak kénytelenek a támadásuk végén a sarokba dobni a labdát. Amikor azonban fórt kaptak, azaz a nagyszünetig hatszor, képtelenek voltak a begyakorolt elemeket végrehajtani, avagy jól mozgott előttük a zuglói fal, és Tóth Eszter is magabiztosan állt a kapuban a lábán. Egyet sikerült Szellák Csenge révén értékesíteni, ezzel állt 1-2 a táblán. Azért ennyi, mert Leimeter Dóra ötméteresből szerzett (kiharcolta Gyöngyössy Anikó) góljára Gurisatti Gréta válaszolt előtte. A 2-2-es első negyed az előtte hátul blokkoló Takács Orsolya remekszabott, okos góljával alakult ki, Laura Aarts hiába nyújtózkodott. A második negyedben Lara Luka és Farkas Tamara gólváltása után minden ott folytatódott, ahol korábban abbamaradt: a védekezésre fordítottak különös figyelmet a felek, érezhető volt, ezzel akarják megnyerni a partit.

MVLSZ_BVSC_Dunaujvaros_noi_OB1_20181128_MaD_001.jpgNagyszünet után sem változott semmi, abszolút kiegyenlített küzdelem zajlott a medencében. Gyöngyössy újabb forgatással hozott a zuglói konyhára egy újabb ötöst, amelyet Leimeter ismét értékesített. De fordítani tudott a Dunaújváros: Gurisatti villant, ahogy egy ilyen tehetségtől illik, majd Garda Krisztina lőtt szerencsés gólt – fórban a blokkról pattant be a labda. A BVSC kettős, majd szimpla fórban is hibázott: utóbbihoz Aarts nagy védése kellett.

A holland Európa-bajnok a záró menetben is igazolta jó formáját, de átellenben Tóth Eszter is biztos alapot adott csapatának. Öt perccel a vége előtt Horváth Brigitta balja távolról villant mintaszerűen, a jobb felsőbe nyíl egyenes útja volt a labdának. S miután emberhátrányban Aarst ismét nagyot védett, az ellenakcióból pedig Lara Luka eredményes volt, 7-4-re vezettek a hátul nagyot alakító vendégek.

Aki azonban azt gondolta, ezzel az érdemi dolgok végére értünk, nagyot tévedett! A BVSC ugyanis egyetlen pillanatra sem adta fel, küzdött, harcolt tovább. És kis híján pontot mentet. Történt, hogy Farkas Tamara ötöst brusztolt ki, amelyet harmadszor is belőtt Leimeter, majd ugyan Gurisatti csapata nyolcadik gólját jegyezte, a BVSC percei következtek. Előbb Koncz Hanna, majd Farkas Kata talált a kapuba, s miután Máté Zsuzsanna hátul mesterien védekezte le Geraldnine Mahieut, az utolsó percben az egyenlítésért támadott a hazai társaság. A nagy adok-kapokban nehéz volt lövőhelyzetbe kerülni, végül Leimeternek kellett céloznia – próbált ravasz lenni, de Aarts „olvasta” a gondolatát. Így nyerte tehát a „szokásos” BVSC-Újvárost 8-7-re Mihók Attila együttese.

„Ez jó volt!” – nyugtázta a korábban citált gyakornok operatőr. Nehéz lett volna vele vitába szállni. Értékelések: itt!

MVLSZ_BVSC_Dunaujvaros_noi_OB1_20181128_MaD_003.jpgNői OB I., Alapszakasz, 8. forduló
BVSC-Zugló-Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 7-8 (2-2, 1-1, 1-2, 3-3)
Gólszerzők:
Leimeter 3, Farkas K., Koncz, Takács O., Farkas T., ill. Gurisatti 3, Luka 2, Horváth B., Garda, Szellák
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

RB-Tatabánya-UVSE, Tatabánya 3-17 (0-6, 2-4, 0-3, 1-4)
Gólszerzők:
Bicskei, Petik, Kolarova, ill. Keszthelyi 7, Peresztegi 3, Faragó K. 2, Rybanska 2, Szücs G., Mucsy, Sevenich
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Budapesti Honvéd-ZF-Eger 6-19 (1-4, 1-5, 2-6, 2-4)
Gólszerzők:
Bálint R., Rajkort, Pap Méda, Ármai, Rajna, Pap Mirtil, ill. Szilágyi D. 4, Kékesi 4, Somhegyi 2, Ráski 2, Mchunu 2, Pulyblank 2, Kocsis, Tóth Cs., Szűcs P.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További program
December 1., szombat

Hungerit-Szentes-Szeged SZTE, Szentes, 11:00
Az állás: 1. UVSE 21, 2. Dunaújváros 21, 3. BVSC 15, 4. Eger 12, 5. FTC 12, 6. Szentes 6, 7. Tatabánya 3, 8. Szeged 3, 9. Budapesti Honvéd 0
Vízilabda hírek
női bajnokság
BVSC
dunaújváros