cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: győzelemmel hangolt a Szuperkupa-döntőre az FTC

2018. november 27. 19:40

A Ferencváros együttese pénteken este az Európai Szuperkupáért száll harcba, ám előtte még egy fontos bajnoki ütközet várt a zöld-fehérekre, méghozzá a 44. születésnapját ünneplő Dabrowski Norbert által dirigált Eger csapata ellen. Az ütközetet Varga Zsolt legénysége nyerte.

Az Európai Szuperkupa-győztes dunaújvárosi hölgyek történelmi diadala után pénteken este a Ferencváros is a csúcsra érhet és felülhet a kontinens trónjára, amennyiben sikerül legyőznie a Bajnokok Ligája címvédőjét, a görög Olympiakosz Pireusz együttesét. A sorsdöntő összecsapás előtt azonban még a szintén a legrangosabb európai kupasorozat főtábláján vitézkedő Eger csapata várt a zöld-fehérekre, ám a BENU Férfi Magyar Kupa negyeddöntőjének két mérkőzése után ezúttal a bajnokságban találkozott egymással a két gárda. A vendégeknél nem játszhatott Hosnyánszky Norbert, akivel szemben csapata BVSC elleni bajnoki mérkőzése után a Magyar Vízilabda Szövetség Fegyelmi Bizottsága egy videofelvételre hivatkozva brutalitás miatt hivatalos eljárást indított, amely jelenleg is folyamatban van.

A mérkőzést Varga Zsolt tanítványai kezdték jobban, Nikola Jaksics duplájának és Aaron Younger találatának köszönhetően az ötödik minutumban már három góllal vezetett a bajnokcsapat. Az első felvonást egri találat zárta, Sánta Dániel váltotta gólra a vendégek emberelőnyös helyzetét, 3-1.

MVLSZ_FTC_Eger_ffi_OB1_20181127_MaD_004.jpgTóth Bendegúz első percben szerzett gólja révén egyre zárkózott az Eger, ám a csapatkapitány, Varga Dénes ötméteresével és Vámos Márton akciógóljával újfent ellépett üldözőjétől a Fradi. Nem hagyta ezt annyiban a 44. születésnapját ünneplő Dabrowski Norbert legénysége, Kürti Dominik és Decker Ádám találataival újra egygólos differenciát mutatott az eredményjelzőn. De nem sokáig, ugyanis a hazaiaknak az egri duplára is volt válasza: Nikola Jaksics és Gór-Nagy Miklós villanását követően 7-4-es állásnál ért véget az első félidő.

A vendégeknek nagyszünet után sem sikerült feltartóztatnia a házigazdákat. Vámos Márton és Varga Dénes növelte a ferencvárosi előnyt, majd az ifjú Biros Barnabás találatát követően ismét a vendéglátók csapatkapitánya volt eredményes - Nikola Jaksicshoz hasonlóan már harmadszor a mérkőzésen, 10-5.
 
A negyedik negyedben felváltva záporoztak a gólok, Jansik Szilárd találatára Angelos Vlachopoulos, Pohl Zoltán fórgóljára Nikola Murisics válaszolt, Jansik Szilárd újabb villanására pedig Marko Avramovics felelt. A mérkőzést 13-8-ra az FTC nyerte, Varga Zsolt együttese tehát magabiztos győzelemmel hangolt a pénteken este 20.00-kor kezdődő Európai Szuperkupa-döntőre. 

E.ON Férfibajnokság, Alapszakasz, 7. forduló
A-csoport

FTC-Telekom-ZF-Eger 13-8 (3-1, 4-3, 3-1, 3-3)
Gólszerzők: Varga Dénes 3, Jaksics 3, Vámos 2, Jansik Sz. 2, Pohl, Gór-Nagy, Younger, ill. Decker Á., Sánta, Kürti, Tóth B., Biros B., Vlachopoulos, Murisics, Avramovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás: 1. Eger 21, 2. FTC 18, 3. Honvéd 9, 4. BVSC 9, 5. AVUS 6, 6. Szentes 4, 7. PVSK 4, 8. KSI 0

További program 
November 28., szerda
A-csoport

Metalcom-Szentes-AVUS, Szentes, 19:00
BVSC-Zugló-Budapesti Honvéd, Szőnyi út, 20:00
KSI SE-PVSK-Mecsek Füszért, Komjádi-uszoda, 20:45
B-csoport
Tatabánya-Kaposvári VK, Tatabánya, 17:30
Szolnoki Dózsa-Debrecen, Szolnok, 18:00
UVSE-VasasPlaket, Komjádi-uszoda, 19:15
November 29., csütörtök
A-Híd-OSC-Újbuda-PannErgy-MVLC, Nyéki-uszoda, 19:30
Vízilabda hírek