cover image
Egyéb

Gyermeknap a fehérvári uszodában

2013. június 4. 9:24

A Fehérvár Póló S.E mintegy 60 gyermeket, a Gyermekvédelmi szolgálat növendékét látta vendégül a városi uszodában, ahol játékos formában ismerkedhettek meg a vízilabdával. Jó hangulatban parázs vetélkedés folyt, lányok, fiúk közösen küzdöttek a győzelemért.

„Három hétvégén rendeztük meg a fehérvári iskolák közötti tavaszi sulipóló bajnokságot. Mi ősszel is meg szoktuk rendezni, csak úgy! 240 gyerek vett részt a vidám küzdelmekben. A legfontosabb számunkra, hogy 70 olyan gyerek jött el vízilabdázni, akik még soha semmit sem sportoltak.
Egy anyuka ötletén és a sikereken felbuzdulva, a megyei gondozott gyerekeknek is szerveztünk Sulipóló bajnokságot.
Mind a hat csapat mellé egy ifi játékosunkat osztottuk, akik mind edzők tevékenykedtek. Eleinte kicsit bizalmatlanok voltak a gyerekek, de a játék közben feloldódtak. Búcsúzásnál sok mosolygós gyerek ígérte meg, hogy jövőre is eljön játszani. Rajtunk nem múlik!” tájékoztatta a waterpolo.hu-t Horváth István az FPSE szakosztályvezetője.

A Decatlon segítségével mindenkinek egységes úszónadrágot vagy dresszt és pólót ajándékoztunk. A szövetség egyik főszponzora - Theodora – pedig ásványvízzel járult hozzá az eseményhez. Az egyesületü meleg kakaós csigával lepte meg az elfáradt gyerekeket.
Vízilabda hírek