cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, B-csoport: Szolnokot szorongatott a Miskolc

2018. november 25. 19:20

Sike József tanítványai mindent elkövettek annak érdekében, hogy megcibálják az oroszlán bajszát és otthon tartsák a három pontot. Kiválóan tartották is a tempót a vendégekkel, akik huszáros hajrájuknak köszönhetően nyerték meg a mérkőzést 12-10-re.

A Magyar Kupa elődöntőjébe kerüléssel sporttörténelmet író Miskolc és a Bajnokok Ligájában vitézkedő Szolnok összecsapásával zárult az E.ON Férfibajnokság hatodik fordulója vasárnap este.

Bár az első nyolc perc 4-2-es vendég vezetés mellett ért véget, ez nem szegte kedvét a házigazda miskolciaknak, a második játékrész hajrájára kiegyenlített Sike József legénysége (6-6.). Mégsem döntetlennel ért véget az első félidő, 25 másodperccel a negyed végét jelentő dudaszó előtt ugyanis Zalánki Gergő szabaddobásgóljával újból magához ragadta az előnyt a Szolnok (6-7).

A borsodiak ezúttal sem torpantak meg, sőt, Alex Bowen ötméteresével egyenlített, Szasa Misics centergóljával pedig az állást is megfordította az MVLC (8-7). De ezt sem hagyták tétlenül Zsivko Gocics tanítványai, Jansik Dávid és Zalánki Gergő találataival egygólos szolnoki vezetésnél fordulhattak rá a csapatok az utolsó menetre.
 
Izgalomból nem volt hiány a negyedik negyedben sem. Bowen büntetőjével újfent egalizált a Miskolc, majd a túloldalon Bátori Bence villant, akárcsak Nagy Ádám egyenlítő találatát követően. A gólpárbajt a rangadót eldöntő Viktor Rasovics zárta, hiszen szabaddobásgólja már megválaszolatlanul maradt, a vendéglátók elszenvedték idei első vereségüket, a Szolnok pedig előzött.

E.ON Férfibajnokság, Alapszakasz, 6. forduló
B-csoport

PannErgy-MVLC-Szolnoki Dózsa 10-12 (2-4, 4-3, 2-2, 2-3)
Gólszerzők:
Nagy Á. 3, Bowen 3, Misics 2, Vadovics, Stojanovics, ill. Rasovics 3, Bátori 2, Zalánki 2, Angyal 2, Jansik D., Kis, Lazics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Az állás: 1. OSC 18, 2. Szolnok 15, 3. Miskolc 15, 4. Debrecen 9, 5. UVSE 6, 6. Tatabánya 4, 7. Vasas 2, 8. Kaposvár 1

Vízilabda hírek