cover image
Egyéb

Princz Gábort gyászoljuk

2018. november 25. 16:40

November 17-én, életének 62. életévében elhunyt dr. Princz Gábor, a Magyar Vízilabda Szövetség egykori elnöke.

Mély megrendüléssel fogadtuk a hírt, miszerint 62 esztendős korában, Bécsben tragikus hirtelenséggel elhunyt dr. Princz Gábor, a Postabank egykori elnök-vezérigazgatója, és a Magyar Vízilabda Szövetség korábbi elnöke. Princz a barcelonai ötkarikás játékok után, 1992-ben vette át az irányítást és 1998-ig volt a szövetség első embere. Kitűnő vezetői, szervezői és irányítói képességeit tevékenysége során folyamatosan érvényre juttatta.

Kiépült a teljes felnőtt és utánpótlást magába foglaló egységes versenyrendszer, irányítása alatt mintaszövetségként emlegették a szervezetet. A szakmai feladatok magas szintű ellátása érdekében a szövetség négy, egymástól jól elkülönült testületet hozott létre (Liga, Edzőbizottság, Versenybíró Bizottság és Ellenőri Testület).

Az általa vezetett elnökség kiemelten kezelte a sportág hazai népszerűsítését, és hozzájuk fűződik a Postabank Sulipóló bajnokság is. Az évente megrendezésre kerülő versenysorozatban több száz általános iskola vett részt és számtalan gyerekkel sikerült megszerettetni a vízilabdát.

Felkarolta a női vízilabdázást, melynek eredményeképpen a női válogatott 1994-ben, Rómában világbajnoki címet szerzett. Egy cikluson keresztül tagja volt a LEN Bürónak.

A Magyar Vízilabda Szövetség osztozik a család gyászában.


Vízilabda hírek