cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, A-csoport: megharcolt a három pontért az Eger

2018. november 24. 20:15

Az Eger a BVSC-t, a Ferencváros pedig a Honvédot verte meg, így mindketten őrzik veretlenségüket. A Szombathely a fővárosban győzött a KSI vendégeként, a Szentes pedig Mecsekalján osztozkodott meg a pontokon a házigazda pécsiekkel.

Az E.ON Férfibajnokság hatodik fordulójának küzdelmeit az A-csoportban a KSI-AVUS összecsapás nyitotta szombaton délben - Horváth János tanítványai a Komjádi-uszodában fogadták a vendég szombathelyieket. Noha az első perc végén Bihácsi Bence juttatta vezetéshez a fővárosiakat, nem sokkal később a dunántúliak rutinos játékosa, Kiss Csaba egalizált fórból, Garancsy András ugyancsak emberelőnyben értékesített találatával pedig megfordította az állást az AVUS. Matajsz Márk legénysége a folytatásban nem is engedte ki a kezéből az irányítást, együttese végig vezetve, 13-9-es sikert aratott és megszerezte a második győzelmét, míg a KSI továbbra is nyeretlenül sereghajtó.
 
A Szőnyi úti Laky Károly uszodába kilátogató nézősereg igazi rangadónak lehetett szemtanúja, melyet kemény védekezés és még keményebb küzdelem jellemzett. Hosnyánszky Norbert révén az egriek szereztek vezetést, mégis az első nyolc perc 3-3-as döntetlennel ért véget. Sőt, a második játékrész derekára átvette a vezetést a BVSC (6-4), ám huszáros hajrájának köszönhetően sikerült még a félidő előtt egalizálnia az Egernek (6-6). A vendég hevesiek lendülete a folytatásban sem tört meg, Dabrowski Norbert csapata zsinórban szerzett ötödik góljával, és 3-0-ra megnyert harmadik negyedével eldöntötte a találkozó és a három pont sorsát (8-12).

Varga Zsolt együttesére a hétközben, a Pro Reccótól elszenvedett veresége után hétvégén már újabb megméretés várt, ezúttal a Kőér-uszodában, a Budapesti Honvéd vendégeként. Az oroszlánosok kezdetben még jól tartották magukat, de a Ferencváros fokozatosan meglépve ellenfelétől, a reccói Bajnokok Ligája meccset kihagyó Varga Dénes vezérletével kilenc góllal megnyerte a mérkőzést és bezsebelte a hatodik győzelmét.
 
A Pécs és a Szentes Mecsekalján vívott nagy harcot, amely 8-8-as döntetlennel ért véget. Lukács Gergő együttese pedig úgy kezdett, ahogy szerette volna, 4-1-es első negyeddel igyekezett megalapozni a remélt sikerét, ám a vendégek remek csapatmunkával nem csak kapaszkodtak, hanem a záró negyedre megfordították a mérkőzést. Pellei Csaba csapata abszolút partiban volt, sőt közelebb állt a győzelemhez, hiszen az utolsó percben jobban állt – 21 másodperccel a vége előtt Zlatko Rakonjac egyenlített. Minden bizonnyal mindkét együttes sajnál két pontot – az iksznek a Honvéd bizonyosan örül, ha a felsőházba jutást nézzük.
 
E.ON Férfibajnokság, Alapszakasz, 6. forduló
A-csoport

KSI-AVUS 9-13 (3-4, 1-4, 1-3, 4-2)
Gólszerzők:
Turnai 2, Hevesi 2, Bóbis 2, Schmölcz, Bihácsi, Tóth Gili, ill. Garancsy 4, Kiss Cs. 2, Basara 2, Takács J., Takács K., Hajmási, Irmes, Polovic
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

BVSC-Zugló-ZF-Eger 8-12 (3-3, 3-3, 0-3, 2-3)
Gólszerzők:
Szabó B. 2, Kovács P., Csapó, Czigány, Pásztor, Létay, Sugár, ill. Gyárfás 4, Hosnyánszky 3, Vlachopoulos 3, Rasovics, Murisics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Budapesti Honvéd-FTC-Telekom 8-17 (4-5, 1-5, 2-3, 1-4)
Gólszerzők:
Szivós 2, Fülöp 2, Illés, Manhercz Á., Ádám, Szirányi, ill. Varga D. 5, Gór-Nagy 2, Jaksics 2, Sedlmayer, Pohl, Jansik Sz., Német, Vámos, Kállay, Mezei, Younger
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PVSK-Mecsek Füszért-Metalcom-Szentes 8-8 (4-1, 1-2, 0-2, 3-3)
Gólszerzők:
Rakonjac 3, Csacsovszky E. 2, Csaba 2, Chilkó, ill. Nagy M. 2, Pellei 2, Chrysopathis 2, Somogyi, Kókai
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Az állás: 1. FTC 18, 2. Eger 18, 3. Honvéd 9, 4. BVSC 9, 5. AVUS 6, 6. Szentes 4, 7. PVSK 4, 8. KSI 0
Vízilabda hírek