cover image
Egyéb

OSC: a visszavágóra maradt a döntés

2018. november 21. 22:12

Vad Lajos együttese az Euro-kupa negyeddöntőjének első meccsén 9-9-et játszott a spanyol Terrassa otthonában, így a december 5-ei második meccsen dől el a négy közé jutás.

Úgy vezetett 2-1-re a Terrassa az első negyed után (Hárai Balázs vezető góljára Barroso válaszolt egy duplával), hogy a részeredmény talán még hízelgő is volt az OSC számára, lévén Braniszlav Mitrovics nagy védésekkel jelezte kvalitásait…

Döcögött kicsit a szekér, de a második negyedben legalább hátul összeszedte magát Vad Lajos együttese, Hárai megszokott pazar csavargólja zárt le egy több mint tízperces gólcsendet, majd a menet végén Salamon Ferenc „tett be” egy fórt az amúgy jól védő Aguilar kapujába.

A 3-2-es előnyről megkezdett harmadik negyedben bízhattunk abban, felőrli ellenfelét a magyar együttes, Salamon révén már 4-2 volt az előny, de a spanyoloknak sikerült egyenlíteniük. Hárai a falból, Drasko Brguljan megszokott helyéről villant, újfent megvolt a plusz kettő – Barroso negyedik találata jelezte, a Terrassa nem adja fel.

Olyannyira nem adta fel, hogy ugyan Erdélyi Balázs találatával 7-5-re vezetett az OSC, ám a házigazda három gólt szerezve némi meglepetésre fordított! Brguljan higgadtsága, majd a szakadatlanul próbálkozó, végül csak révbe érő Szava Randjelovics kellett ahhoz, hogy fordítson az újbudai társaság. Gallego a végén fórból egyenlített, így meccsnullról kezdik majd a felek a december 5-ei visszavágót a Nyéki-uszodában.

Férfi Euro-kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzések
CN Terrassa (spanyol)-A-Híd-OSC-Újbuda 9-9 (2-1, 0-2, 3-3, 4-3)
Gólszerzők:
Barroso 5, Galleo 2, Mora, de le Fuenta, ill. Hárai 3, Salamon 2, Brguljan 2, Erdélyi, Randjelovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények:
Strasbourg (francia)-CN Marseille (francia) 9-7
Primorac Kotor (montenegrói)-Jadran Herceg Novi (montenegrói) 9-11
CC Ortigia (olasz)-NC Vouliagmeni (görög) 7-8
A második mérkőzéseket december 5-én rendezik.

Vízilabda hírek
euro-kupa
osc