cover image
Egyéb

BENU Férfi Magyar Kupa: az OSC továbbjutásával teljes az elődöntő mezőnye

2018. november 18. 20:15

Míg az első mérkőzésen magabiztos, 12-4-es győzelmet aratott az OSC Szolnokon, addig a második találkozón nem bírtak egymással a csapatok, a visszavágón 7-7-es döntetlen született. Vad Lajos együttese összesítésben nyolc góllal jutott tovább a négy közé.

A csapatok nyolcgólos OSC-előny mellett vágtak neki a visszavágónak vasárnap este a fővárosban. Akárcsak az odavágót, a második mérkőzést is az újbudaiak kezdték jobban, a második percben Sava Randelovics fórból szerzett vezetést az OSC-nek, ám rögtön az ellentámadás végén egalizát a Szolnok, Andrija Prlainovics akcióból módosította döntetlenre az állást. Egy néhány perces rövidzárlat és gólcsend után azonban újból rákapcsolt Vad Lajos legénysége, és jelezte, szeretné ezúttal is hamar döntésre vinni az összecsapást - előbb Drasko Brguljan talált be, majd Sava Randjelovics növelte kettőre góljainak számát, elől pedig Braniszlav Mitrovics húzta le a rolót a kapuja előtt, 3-1. 

Aztán a második negyedben mintha nem is ugyanaz a két csapat ugrott volna be a medencébe... Seman Lukas emberelőnyből tovább hízlalta a különbséget, a háromgólos differencia pedig felébresztette álmából a Tisza-partiakat, Zsivko Gocics együttese feltámadt, és Viktor Rasovics, Milan Alekszics valamint Andrija Prlainovics góljaival egalizált a Szolnok. Hogy milyen jó is az "öreg" a háznál, arra a harminchat esztendős Kis Gábor volt a legjobb példa - az olimpiai bajnok center valamennyi szolnoki találatból alaposan kivette a részét. A csapatok 4-4-es döntetlennél várhatták a folytatást.
 
Az adok-kapok és a nagy küzdelem a folytatásban sem hagyott alább, a harmadik nyolc perc végén újfent egyenlő állást mutatott a Nyéki-uszoda eredményjelzője (6-6). A hazaiak és a vendégek felváltva szórták a gólokat, előbb Salamon Ferenc akciógóljára válaszolt Bátori Bence, majd Kovács Gergő találata után is a Szolnok hármasa egalizált.
 
Ami az egyik oldalon kimarad... Hiába adódott több emberelőnyös helyzet is a Szolnok előtt, hol a lövések voltak pontatlanok, hol pedig éppen a fővárosiak hálóőre, Braniszlav Mitrovics állta útját a kapuját célzó lövéseknek. A számtalan kimaradt lehetőség pedig megbosszulta magát, Tóth Márton góljával ismét az OSC került előnybe. A 7-7-es végeredményt hat másodperccel a mérkőzés vége előtt Milan Alekszics állította be. Hiába küzdött nagyot, és mentette döntetlenre a találkozót a Szolnok, a párharcot összesítésben nyolc találattal az OSC nyerte, így a BVSC, a Ferencváros és a Miskolc mellett az újbudaiak várhatják a BENU Férfi Magyar Kupa elődöntőjének sorsolását.
 
BENU Magyar Kupa, férfiak, negyeddöntő
2. mérkőzés

A-Híd-OSC-Újbuda-Szolnoki Dózsa 7-7 (3-1, 1-3, 2-2, 1-1)
Gólszerzők:
Randjelovics 2, Brguljan, Salamon, Kovács G., Seman, Tóth M., ill. Bátori 2, Prlainovics 2, Alekszics 2, Rasovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Továbbjutott: OSC, 19-11-es összesítéssel
Vízilabda hírek