cover image
Egyéb

Női Magyar Kupa: elődöntőben az UVSE és az FTC

2018. november 17. 19:25

Hiába nyert a visszavágón a Tatabánya hazai környezetben, összesítésben tizenhat találattal az ezúttal alaposan megfiatalított UVSE jutott a négy közé, a Dunaújváros után másodikként. Béres Gergely tanítványai nagy csatában fordítottak, és döntötték el a párharcot.

Szombaton két találkozót rendeztek a Női Magyar Kupa negyeddöntőjében. A Tatabánya az UVSE-t látta vendégül, a Ferencváros pedig az Egerrel csapott össze a Népligetben.
 
Benczur Márton tanítványai az első mérkőzésen kiütéses, 21-3-as sikert arattak, így pihenőt kapott és nem tartott a lilákkal a visszavágóra Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella és Vivian Sevenich sem. A hétköznapokban a klasszisok társaságában pallérozódó fiatalok így nagy meccset játszhattak a bányászok otthonában, akik bravúros teljesítménnyel ezúttal két találattal jobbnak bizonyultak (8-6), összesítésben azonban tizenhat találattal a címvédő kvalifikálta magát az elődöntőbe. 
 
Ahogyan azt már lassan megszokhattuk, a Ferencváros és az Eger ezúttal is nagyon nagyot harcolt egymással. Félidőben 5-5-ös döntetlennél cseréltek térfelet a csapatok - az első felvonást a házigazdák nyerték 3-2-re, a második etapban pedig a vendégek bizonyultak jobbnak 3-2 arányban. Nagyszünet után aztán magasabb fokozatra kapcsoltak zöld-fehérek (7-3), Béres Gergely hölgyei négygólos előny birtokában fordulhattak rá a mindent eldöntő, utolsó menetre. Nem adták fel azonban az első mérkőzést egy góllal megnyerő egriek sem, Biros Péter tanítványai mindent elkövettek annak érdekében, hogy felzárkózzanak (2-4), de nem sikerült a huszáros hajrában egalizálni. A Fradi 14-12-re megnyerte a találkozót, így összesítésben egy találattal a vendéglátók jutottak a négy közé.

Magyar Kupa, nők, negyeddöntő
2. mérkőzések


RB-Tatabánya-UVSE 8-6 (3-3, 3-0, 1-1, 1-2)
Gólszerzők: Bicskei 2, Petik 2, Keresztes, Jenei, Kolarova, Sedlakova, ill. Faragó K. 3, Koppány, Baksa, Rybanska
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Továbbjutott: UVSE (27-11)

FTC-Telekom-ZF-Eger 14-12 (3-2, 2-3, 7-3, 2-4)
Gólszerzők: 
Csabai 4, Kövesdi 3, Gémes 2, Mihailovics 2, Gerendás, Bujka, ill. Somhegyi 2, Ráski 2, Hlengiwe 2, Szilágyi D. 2, Kékesi 2, Tóth Cs., Pulyblank
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Továbbjutott: FTC (25-24)
 
További program
2018. november 18., vasárnap

Hungerit-Szentes-BVSC-Zugló, Szentes, 18:00
Vízilabda hírek