cover image
Egyéb

BENU Férfi Magyar Kupa: elsőként jutott az elődöntőbe a Ferencváros

2018. november 17. 17:26

A első mérkőzésen három, a visszavágón pedig hétgólos győzelmet aratatott a Ferencváros az Eger együttese felett, így Varga Zsolt tanítványai összesítésben tízgólos sikerrel jutottak tovább a legjobb négy közé.

A Ferencváros háromgólos előny birtokában ugorhatott medencébe szombaton délután, a Komjádi-uszodában. A pénteken lejátszott, egri mérkőzésből kiindulva azonban nem dőlhettek hátra Varga Zsolt tanítványai, hiszen az első mérkőzésen a hevesiek igyekeztek végig partiban maradni. Nem bíztak semmit a véletlenre és vélhetően ennek tudatában is szálltak harcba a zöld-fehérek, akik Német Toni centergóljával szereztek vezetést, majd nem sokkal később Aaron Younger harcolt ki egy kiállítást, az emberelőnyös helyzetet pedig Vámos Márton váltotta gólra. A Fradi-dupla felébresztette Dabrowski Norbert csapatát, előbb Strahinja Rasovics szépített akcióból, majd Hosnyánszky Norbert szabaddobásgólja módosította döntetlenre az állást. Az egyenlítésre rögtön érkezett a ferencvárosiak válasza, Mezei Tamás csavart centerből egy szépségdíjas találatot az egri kapuba, a 4-2-es részeredményt pedig Kállay Márk bombája állította be. 

MVLSZ_FTC_Dynamo_Moscow_BL_20181017_Madar_David_021.jpgAkárcsak az első játékrészben, a második felvonásban is záporoztak a találatok, Stefan Mitrovics, a csapatkapitány, Varga Dénes, valamint Nikola Jaksics is feliratkozott a gólszerzők közé. Jaksics fórgólját követően Pohl Zoltán szabálytalankodott Sánta Dániellel szemben, melyet a játékvezetői páros ötméteressel torolt meg - a büntetőt Vlachopoulos Angelos értékesítette biztos kézzel -, majd nem sokkal később maga a sértett, Sánta Dániel talált be Vogel Soma kapujába. Az egri dupla után újból ferencvárosi gólok következtek, Aaron Younger büntetőből volt eredményes, míg a hajrában Jansik Szilárd úszott meg és tüzelt. Félidőben ötgólos (összesítésben nyolcgólos) Fradi-fór állt az eredményjelzőn... A szemfülesek pedig nagyszünetben hat olimpiai aranyérem büszke tulajdonosára is figyelmesek lehettek, a lelátón foglalt helyet ugyanis Szécsi Zoltán, Vári Attila és Varga Dániel is. 
 
A harmadik negyedet gyors gólváltás nyitotta: a vendégeknél Vlachopoulos Angelos, a házigazdáknál pedig Német Toni villant. De nem maradt megválaszolatlanul Aaron Younger akciógólja sem, hiszen ezúttal Murisic Nikola szépített centerből, majd Hosnyánszky Norbert talált be újfent. Kállay Márk emberelőnyben értékesített találatára Murisic Nikola felelt.
 
A záró játékrészben szorítottak a gólcsapon a csapatok, ezúttal Vámos Márton, Pohl Zoltán és Jansik Szilárd volt eredményes. A vége hétgólos, összesítésben pedig tízgólos ferencvárosi diadal lett, mindez pedig azt jelenti, hogy Varga Zsolt legénysége kettős győzelemmel, elsőként kvalifikálta magát a BENU Férfi Magyar Kupa elődöntőjébe.

MVLSZ_FTC_Dynamo_Moscow_BL_20181017_Madar_David_025.jpg BENU Magyar Kupa, férfiak, negyeddöntő
2. mérkőzés

FTC-Telekom-ZF-Eger 15-8 (4-2, 5-2, 3-4, 3-0)
Gólszerzők: Jansik Sz. 2, Német 2, Vámos 2, Kállay 2, Younger 2, Pohl, Varga Dénes, Mezei, Mitorvics, Jaksics, ill. Hosnyánszky 2, Vlachopoulos 2, Mirisics 2, Sánta, Rasovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Továbbjutott: Ferencváros, kettős győzelemmel
 
További program
2018. november 17., szombat
1. mérkőzés
Szolnoki Dózsa-A-Híd-OSC-Újbuda, Szolnok, 18:00
2. mérkőzések
Budapesti Honvéd-BVSC-Zugló, Kőér utca, 19:00
PannErgy-Miskolc-Debreceni VSE, Miskolc, 19:00
2018. november 18., vasárnap
2. mérkőzés
A-Híd-OSC-Újbuda-Szolnoki Dózsa, Kondorosi út, 19:00
Vízilabda hírek