cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, B-csoport: az OSC nyerte a csúcsrangadót

2018. november 10. 19:14

Vad Lajos együttese 10-8-ra győzött Szolnokon. Az UVSE Tatabányán nyert, a Kaposvár és a Vasas megosztozott a pontokon.

A több felvonásos Szolnok-OSC párviadal szombaton a bajnokival vette kezdetét. A várakozásoknak megfelelően kemény, izgalmas, hatalmas csata zajlott a medencében, amelyet a házigazda kezdett jobban. A kiegyenlített első negyed (2-2) után zsinórban lőtt három góllal (Milan Alekszics kétszer, Angyal Dániel) 5-2-ra lépett el Zsivko Gocics együttese, ám a negyed végén elég volt egy kis figyelmetlenség, amelyet Nemanja Ubovics használt ki.

A fővárosiak a fordulás után jöttek lendületbe, Vad Lajos nem győzte dicsérni játékosait. Tehette. Szava Randjelovics fórból és akcióból talált be, villant egyet Manhercz Krisztián, s máris az OSC vezetett! Andrija Prlainovics következett, de válaszul Drasko Brguljan és ötméteresből Manhercz szerzett gólt, 8-6 volt a vendégek előnyt. A negyed vége itt a Szolnoké volt: Bátori Bence vette be Braniszlav Mitrovics kapuját, így 8-7-es OSC vezetéssel mentek a felek az utolsó pihenőre.

A záró felvonásban is gyűrték egymást rendese, döntőnek bizonyult, hogy végül Manhercz jutott gólig. Ez további lendületet adott a vendégeknek, Erdélyi Balázs is túljárt a szolnoki védelem és Nagy Viktor eszén, kézben tartotta a meccset a jól védekező OSC. Az utolsó percben Zalánki Gergő szépített, s állította be ezzel a végeredményt – a vendégek 10-8-cal vitték el Szolnokról a három bajnoki pontot.

A Debrecen-Miskolc összecsapást a cívisvárosiak csoportos megbetegedése miatt elhalasztották, a négy sereghajtó pedig ezúttal egymással találkozott: a Vasas Kaposvárra látogatott, az UVSE pedig Tatabányán vizitált. Mindkét párharc nagy csatát és kemény küzdelmeket hozott. Berta József és Földi László legénysége fordulatos mérkőzésen megosztozkodott a pontokon (7-7), míg Benedek Tibor ifjú tanítványai végig vezetve verték meg az utolsó pillanatig kapaszkodni próbáló, házigazda bányászokat (9-10), és szerezték meg az első pontjaikat a bajnokságban.

E.ON Férfibajnokság, Alapszakasz, 5. forduló
B-csoport

 
Szolnoki Dózsa-A-Híd-OSC-Újbuda 8-10 (2-2, 3-1, 2-5, 1-2)
Gólszerzők:
Angyal 2, Alekszics 2, Bátori, Zalánki, Prlainovics, V. Rasovics, ill. Manhercz 3, Randjelovics 3, Erdélyi, Kovács G., Brguljan, Ubovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)  

Kaposvári VK-VasasPlaket 7-7 (0-1, 2-2, 3-1, 2-3)
Gólszerzők:
Giga 4, Juhász-Szelei 2, Sántavy, ill. Bencz, Halek, Szabó B., Vogel S. B., Mátyok, Miklós, Simon H.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Tatabánya-UVSE 9-10 (1-4, 3-2, 3-2, 2-2)
Gólszerzők:
Kalanovics 4, Kolozsi 3, Hoppál, Kolarik, ill. Korényi 2, Baksa 2, Dala 2, Vigvári 2, Telek, Somogyi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

DVSE-PannErgy-MVLC, elhalasztva

Az állás: 1. OSC 15, 2. Szolnok 12, 3. Miskolc 12, 4. Debrecen 9, 5. Tatabánya 3, 6. UVSE 3, 7. Vasas 1, 8. Kaposvár 1
Vízilabda hírek