cover image
Egyéb

Európai Szuperkupa-győztes a Dunaújváros!

2018. november 10. 12:21

A Mihók Attila irányította újvárosiak fantasztikus hajrával 11-11-et játszottak az Euroliga-győztes Kinef Kirishi otthonában, s az ötméteresek során jobbak voltak, így hazahozzák a trófeát!

Kimondottan jól indult, sőt egészen sokáig sikerült az újvárosiaknak olyan mederben tartani a mérkőzést, amelyben lehet esélyük az Euroliga-győztes ellen. Az úgynevezett „japán szoros” és a zónavédekezés nem feltétlen ízlett a hazaiaknak, akik viszont szintén a labdaszerzésre építettek hátul, így meglehetősen hektikusan alakultak az események. És ez bizony esély volt.

Garda Krisztina szerzett vezetést fórból, miközben emberhátrányokat védekezett ki Mihók Attila együttese. Prokofyeva egyszer gólt érően tudott lefordulni, de Menczinger Kata középről fórból pontos volt. Zubkova egyenlítése zárta érdemben a negyedet, majd Simanovich villanásával a másodikban már a Kirishinél volt az előny. Gurisatti Gréta szabaddobása is igazolta, felvette a ritmust a Dunaújváros, ám a folytatásban a támadásai kissé megakadtak. Ezt pedig kiahsználta a rutinos, esélyesebb rivális: Prokofyeva, majd Kirilcheva talált be Laura Aarts kapujába. És csak azért volt a félidő mínusz négy, mert egy kettős hátrányt sikerült kivédekezni.

És mint kiderült, ez is rengeteget számított!

Rengeteget, mert annak ellenére, hogy 10-7-es hátrányból kezdett a Dunaújváros a záró menetet (Vályi Vanda, Menczinger Kata, Ziegler Diána és Garda Krisztina volt eredményes, de sajnos hátul ötször is kapitulált a védelem), a végén fantasztikus akarással és a játékkal döntetlenre mentette a partit!

„Nyerjük meg!” – tüzelte játékosait Mihók Attila, aki háromgólos hátrányban is érezte csapatában az erőt. Gurisatti Gréta fáradhatatlanul zakatolt, kétszer is nagyot villant, Geraldine Mahieu szépel lépett el emberétől, és Menczinger leheletfinom passzát betette, majd 59 másodperccel a vége előtt Vályi újra bizonyította tehetségét.

Az ötméteresek során sem volt pardon: a kapuba érkező Kiss Alexandra két lövést is hárított, így a Dunaújváros valódi csapatmunkával Európai Szuperkupa-győztes lett!

"Óriási siker ez ennek a kis egyesületnek. Nagyon nehéz mérkőzés volt, a Kirishi remekül védekezett, nehéz volt rajtuk fogást találni, egészen a negyedik negyedig nem is sikerült. Ekkor ők elhibázták a lehetőségeiket, mi azonban rengeteget úszva dolgoztunk meg a helyzetkért, s ezeket sikerült is gólra váltanunk, így sikerült visszajönnünk a meccsbe, s végül megszerezni a győzelmet" - értékelt röviden a lefújás után Mihók Attila. 

Női Európai Szuperkupa
Kinef Kirihi (orosz)-Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 11-11 (2-2, 3-1, 5-4, 1-4) – ötméteresekkel 2-4
Gólszerzők:
Prokofyeva 2, Zubkova 2, Simanovich 2, Kirilcheva, Ryzbakova, Soboleva, Ivanova, Ryzhkova, ill. Gurisatti 3, Garda 2, Menczinger 2, Vályi 2, Ziegler, Mahieu
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek
dunaújváros
gurisatti gréta
szuperkupa