cover image
Egyéb

Dunaújvárosi sporttörténelem – „Élvezzük, ez a lényeg!”

2018. november 9. 19:26

A LEN-kupagyőztes, Mihók Attila irányította újvárosiak szombaton magyar idő szerint 11 órától az Euroliga-győztes orosz Kinef Kirishi otthonában játszanak az Európai Szuperkupáért. A csapat válogatott kiválósága, Gurisatti Gréta amondó, élvezni kell ezt a meccset – de azért szavaiból érződik, meglepetésre is készülnek…

Sporttörténelmi összecsapásra készül a Dunaújváros!

Nem véletlen, hogy a csapat válogatott ásza, Gurisatti Gréta is így fogalmazott: „A klub történetében még nem volt arra példa, hogy Európai Szuperkupa-meccset vívjon, ez lesz az első, ami mindannyiunk számára hatalmas dolog. Nem sokszor jut el egy sportoló addig, hogy ezért a trófeáért játszhasson, hiszen ez azt jelenti, hogy előtte valamelyik sorozatot megnyerte. Büszke vagyok arra, hogy részese lehetek azon társaimmal ennek a történetnek, akikkel gyerekkorom óta együtt játszom.”

A Mihók Attila irányította alakulat a szezonban még százszázalékos, ami ha azt vesszük, hogy a honi legnagyobb riválisaival még nem akadt össze, valahol papírforma. Bár tegyük gyorsan hozzá, a Fabó Éva Sportuszoda felújítása okán nem feltétlen zökkenőmentes felkészülésről beszélhetünk – az otthon újjávarázsolása persze ezzel jár, ezt mindenki tudta előre.

MVLSZ_UVSE_Dunaujvaros_noi_donto3_20180510_Madar_David_013.jpg„Továbbra is jó a csapatunk! – erősítette meg határozottan Gurisatti Gréta. – Az előző idényben hangsúlyoztuk, hogy fiatalok vagyunk, így most azzal egészíteném ki, hogy rutinosabbak is lettünk. Jobban ismerjük egymás gondolatait, ezáltal csapatszinten is könnyebb érvényesülni, mert az adódó szituációkat jobban le tudjuk reagálni. Bízom benne, a Kirishi ellen nem visz el senkit a hév, mindenki tudja, mi a feladata, ebből adódóan képesek leszünk arra, hogy elsősorban élvezzük ezt a meccset, lévén nekünk nagy veszíteni valónk nincs. Az oroszok az esélyesebbek, de egy meccsen bárkit meg lehet lepni…”

A bajnokságban 4 meccsen 17 gólt szerző univerzális pólós amondó, hogy bármennyire nehéz lesz ez a szezon, a csapategység átsegítheti őket mindenen: „Nem könnyíti meg a helyzetet, hogy ha mondhatom, vándorcigány üzemmódban működünk, délelőtt Baján, Sárbogárdon, majd délután mondjuk, Fehérváron edzünk, ami a pihenőidőnkből vesz el, hiszen az edzések nem lettek rövidebbek. Nem könnyű, de ezeken mindenki túllép, egységesek vagyunk, ezt a mérkőzést is nagyon várjuk!”

Válogatottunk elmondta, Oroszországban az edzések mellett két videózás szerepelt a programban, és ugyan szóba került természetesen az Euroliga-győztes stílusa, elsősorban a saját játékát igyekszik minél precízebben megoldani a csapat: „Évek óta ismerjük őket, tudjuk, kire kell figyelni kiemelten, nem is készültünk rájuk különösebben. Olyan vízilabdát akarunk játszani, amelyben benne van ugyan, hogy hat-nyolc góllal kikapunk tőlük, de az is benne van a pakliban, hogy kettővel nyerünk. Magyarán mindent egy lapra feltéve próbálunk majd játszani.”

MVLSZ_HUN_FRA_noi_VL_20181106_Madar_David_008.jpgA 22 esztendős pólósunk kedden Egerben az 50. válogatottsága okán vehetett át üvegdíjat Vári Attilától, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökétől – vajon az a mérföldkő a büszkeség mellett a felelősséget is erősíti?

„A meccsek előtt nem tudjuk soha, kinek hányadik fellépése következik – jó érzés volt, hogy szóltak, a bemutatásnál lesznek majd ünnepi pillanatok, amely során én is sorra kerülök. Nagy büszkeség számomra és a családom számára is, hogy már ötvenedik alkalommal játszhattam a válogatottban, de azt nem érzem, hogy nagyobb lenne ezáltal rajtam a felelősség. Sokkal inkább egy visszacsatolás, hogy jó úton járok, plusz motivációt ad a folytatásra.”

A magyar idő szerint szombaton 11 órakor kezdődő összecsapást a LEN élőben közvetíti ezen a felületen!

Női Európai Szuperkupa – 2018. november 10., szombat
Kinef Kirishi (orosz)–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, 11.00 (magyar idő)
 
Szombaton a női bajnokságban is fordulót rendeznek – az UVSE-Dunaújváros rangadó is a 6. fordulóra esik – de értelemszerűen ezt elhalasztották, és november 22-én rendezik a Hajós-uszodában! Így sem maradunk kiemelt meccs nélkül, hiszen az BVSC az FTC-t fogadja a Szőnyi úton – a 17:30-kor kezdődő mérkőzést mindkét együttes csupán egyetlen vereséggel (UVSE) várja, avagy a győztes tovább tapadhat a bajnokra.

Női ob I., alapszakasz, 6. forduló
November 10., szombat

Hungerit-Szentes-Budapesti Honvéd, Szentes, 16:00
BVSC-Zugló-FTC-Telekom, Szőnyi út, 17:30
RB-Tatabánya-ZF-Eger, Tatabánya, 18:00
November 22., csütörtök
UVSE-Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, Hajós-uszoda, 18:45

Az állás: 1. Dunaújváros 15 (89-28), 2. UVSE 15 (78-27), 3. FTC 12, 4. BVSC 9, 5. Eger 3 (35-43), 6. Szentes 3 (27-41), 7. Tatabánya 3 (19-44), 8. Szeged 0 (34-92), 9. Budapesti Honvéd 0 (18-83)
Vízilabda hírek
dunaújváros
gurisatti gréta
szuperkupa