cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, A-csoport: rangadót nyert a Pécs

2018. november 7. 20:48

A felsőházba jutás szempontjából fontos mérkőzésen Lukács Gergely együttese felettébb hektikus mérkőzésen 7-6-ra legyőzte a Honvédot. A Szentes megszorongatta a végén beinduló FTC-t, az Eger Szombathelyen győzött, a BVSC a KSI-t verte.

Három negyed után 5-5 – ez az eredmény állt Szentesen a táblán az FTC ellen! Avagy a hazaiak a válogatottakat pihentető, erőltetett menetben lévő bajnok ellen kimagaslóan tartották magukat. Varga Zsolt együttese a negyedik negyedben rázta meg magát, zsinórban négy lőtt góllal döntötte el az összecsapást. Nyert végül 10-7-re a Fradi, de Pellei Csaba igazán elégedett lehetett csapatával!

Az egriek már kedden Szombathely felé vették az irányt, avagy teljesen komolyan vették az AUVS elleni bajnokit – meg is lett az eredménye: Dabrowski Norbert legénysége a 4-4-es első negyed után őrölte fel ellenfele erejét, és aratott kilencgólos győzelmet.

Meglehetősen hektikus meccset vívtak Pécsen, ahol jól kezdett a Honvéd, Simon Roland és Kardos Alexander góljaival 2-0-ra vezetett, ám a hazaiak a 10. percre egyenlítettek. Ekkor Szivós Mártont négyperces kiállítással büntették (Csacsovszky Eriket veszítette el a baranyai alakulat), Zlatko Rakonjac belőtte az ötméterest, vezetett a Pécs. A vendégek erejét mutatja, hogy ebben a négy percben nem kaptak több gólt (!), sőt Szirányi Balázs ötméterest harcolt ki, ezt azonban Manhercz Ádám nem tudta gólra váltani. A Pécs utána Csaba Márton és Jakab Dániel révén mégis ellépett 5-2-re, de Merész András együttesének sikerült egyenlítenie. A záró menet végül 6-6-tal indult, és végül Lukács Gergely edző örülhetett, hiszen csapata behúzta a partit: Csacsovszky Alex gólját ugyanis még kiegyenlítette Szirányi, ám Jakab góljára nem érkezett válasz, így nyert 8-7-re a Pécs, amelynek kapuját Józsa Ottó 61%-kal védte.

A BVSC két negyedig magabiztos volt a KSI ellen, Szücs Levente együttese 9-4-re vezetett, ám Horváth János tanítványainak a becsületére legyen mondva a folytatásban is odatették magukat, és Bóbis Botond vezérletével a második félidőt 7-4-re megnyerték. A zuglóiak így „csak” 13-11-re nyertek, a három pontjuk nem forgott veszélyben.

E.ON Férfibajnokság, Alapszakasz, 4.
A-csoport
PVSK-Mecsek Füszért-Budapesti Honvéd 8-7 (1-2, 3-0, 2-4, 2-1)
Gólszerzők:
Jakab 3, Rakonjac 2, Csacsovszky A., Chilkó, Csaba M., ill. Simon R. 3, Kardos 2, Juhász, Szirányi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Metalcom-Szentes-FTC-Telekom 7-10 (2-3, 1-1, 2-1, 2-5)
Gólszerzők:
Somogyi 2, Nagy M., Pellei, Werner, Kiss K., Kuzmenko, ill. Kállay 2, Jaksics 2, Sedlmayer, Német, Mezei, Gór-Nagy, Younger, Mitrovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

AVUS-ZF-Eger 7-16 (4-4, 1-4, 1-5, 1-3)
Gólszerzők:
Ekler B. 2, Garancsy, Hajmási, Juhász, Baj, Polovic, ill. Hosnyánszky 3, Kürti 3, Murisics 3, Gyárfás 2, Tóth B., Sánta, Avramovics, Sz. Rasovics, Vlachopoulos
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

BVSC-Zugló-KSI SE Eger 13-11 (3-2, 6-2, 3-4, 1-3)
Gólszerzők:
Várnai 4, Czigány 2, Pásztor 2, Kovács P., Ambrus, Csapó, Lajkó, Török, ill. Bóbis 4, Tóth B., Hevesi, Schmölcz, Bihácsi, Tóth G., Vékony, Gábor L.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás: 1. Eger 12, 2. FTC 12, 3. BVSC 9, 4. Honvéd 9, 5. Pécs 3, 6. Szentes 0, 7. KSI 0, 8. AVUS 0
Vízilabda hírek
férfibajnokság
pécs
honvéd