cover image
Egyéb

UVSE-FTC női rangadó a Hajósban – ingyenes a belépés!

2018. november 2. 13:45

A szombati találkozón (18:30) két hibátlan mérleggel rendelkező csapat mérkőzik. A hazaiaktól a BVSC elleni parti végén villanó Mucsy Mandulát, míg a vendégektől az UVSE-ből a Fradiba igazoló Európa-bajnok Tóth-Csabai Dórát kérdeztük a várakozásairól.

A „Melyik csapat marad hibátlan?” kérdést tettük fel két hete, az előző forduló előtt – nos, mindezt ezúttal is megtehetjük. Megtehetjük, hiszen az 5. fordulóban is összecsapás két százszázalékos alakulat, lévén szombaton a Hajós Alfréd Sportuszodában az UVSE és az FTC-Telekom csap össze! Fontos kiemelni: a találkozóra a belépés ingyenes, várnak minden szurkolót a felek! Aki valamiért nem tud kilátogatni, a hazaiak facebook-oldalán élőben követheti a történéseket.

Az UVSE az előző körben a BVSC-t változatos mérkőzésen 9-8-ra győzte le – az utolsó, mindent eldöntő gólt a társaság 20 esztendős játékosa, Mucsy Mandula szerezte, aki megkeresésünkre szerényen csak ennyit mondott: „Az a gól a szerencsén is múlt, hiszen egy lepattanót sikerült értékesítenem.”

Igen, de ott kellett lenni, a leghamarabb eszmélni, sőt a végén ügyesen „feltenni” a labdát Tóth Eszter kezei között a kapuba – megtette. Tekintettel az UVSE-ben történt változásokra, a jelen helyzetre, Benczur Márton a korábbiaknál is több szerepet szán a fiataloknak, amit Mandula is igyekszik meglovagolni: „Örülök, hogy többet vagyok a vízben, ami persze érezhetően nagyobb felelősséggel is jár. Igyekszem ennek megfelelni, komolyan veszem a vízilabdát, hiszen az utánpótlás-válogatottság után egyszer majd a felnőtt-válogatottban is szeretnék szerepelni, amihez persze még sokat kell dolgozni.”

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A korábban Spanyolországban is játszó játékos klubjában a posztedzéseket is élvezi, ami nem csoda, hiszen olyan klasszisoktól tanulhat, mint Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella vagy Vivian Sevenich: „Külön technikákat, elmozdulásokat, labda elkéréseket, beindulásokat gyakorlunk, ami rendkívül hasznos, és nagyon segítőkészek a rutinosabb játékosok, sokat köszönhetek nekik.”

Az FTC ellen meglátása szerint nem mehet biztosra csapata, mint említette: „Az előző szezonban is erős volt az ellenfelünk, most erősített, így még acélosabb – biztos vagyok benne, hogy szoros, kiélezett mérkőzést vívunk majd.”

Ezt reméli a
Béres Gergely, Gerendás György irányította zöld-fehérek Európa-bajnoka, Tóth-Csabai Dóra is, akinek érthetően más lesz ez a szombati meccs, mint a többi. Más, hiszen a nyáron a Margitszigetről igazolt a Népligetbe. „Négy sikeres szezont játszottam az UVSE-ben, barátaim vannak ott, akikkel tartjuk a kapcsolatot, többször találkozunk, így valóban különleges találkozó elé nézek. Ugyanakkor a mérkőzésen természetesen ez nem számít, én is és ők is félreteszik ezt, mindenki a játékkal foglalkozik.”

Elmondása szerint szüksége volt a környezetváltozásra, és komoly tervei vannak a Fradiban is: „Jól érzem magam, sokat tanulhatok, új impulzusok érnek, ami biztos, hogy az előnyömre válik. Fekszik nekem, hogy szoros meccseket játszunk, így folyton téthelyzetben érzem magam, ami ha levetítjük a válogatott szerpelésre is, felétlen hasznos a számomra. A szerepem sokat nem változott a Fradiban, a kapás oldalon játszom, ott is húzóember voltam, itt is, ott is segítettem a fiatalokat, itt is megteszem. Azt vallom mindig, hogy a védekezéssel lehet meccset nyerni, így erre továbbra is nagyon nagy hangsúlyt fektetek. Természetesen az UVSE ellen is úgy ugrok vízbe, hogy győz majd a csapatom, megvan erre az esélyünk, bízom magunkban!”

A két csapatból két FTC-játékost (mellette Kasó Orsolyát), illetve három UVSE-pólóst (Gangl Edinát, Keszthelyi Ritát, Szücs Gabriellát) hívott meg Bíró Attila szövetségi kapitány a keddi, franciák elleni Világliga/Európa Kupa-selejtezőre. Miként a Fradi játékosa fogalmazott: „Nagyon várom a válogatott meccset is, hogy együtt legyünk újra, hiszen a nyár óta nem volt összetartás. A Magyar Kupa-selejtező kapcsán a múlt héten Egerben voltunk, biztosan jó lesz a válogatottal visszatérni.”

A fővárosi rangadó mellett meg kell említeni, hogy a BVSC Szentes vívhat parázs meccset, a Tatabánya és a Honvéd első pontjaiért harcol egymással, míg a Dunaújváros ma Szegeden játszott, és a Garda Krisztina, Gurisatti Gréta kettős vezérletével nyert 18-6-ra.

watch?v=Dlp0GAcmNOI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2slE8b-7A4VAmNOdc49SA0GIQJVLQDbreo-lT4dzHKFpwIKBbpA-t5e1sNői OB I., alapszakasz, 5. forduló
A program
November 2., péntek

Szeged SZTE-Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 6-18 (1-2, 3-5, 0-6, 2-5)
Gólszerzők:
Lengyel Dominika 4, Tóth P., Botka, ill. Garda 5, Gurisatti 5, Szellák 3, Horváth B. 2, Vályi V. 2, Luka
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
November 3., szombat
Budapesti Honvéd-RB-Tatabánya, 17:00
Hungerit-Szentes-BVSC-Zugló, 18:00
UVSE-FTC-Telekom, 18:30

Az állás: 1. Dunaújváros 15 (89-28), 2. UVSE 12 (69-20), 3. FTC 12 (52-26), 4. BVSC 6, 5. Szentes 3 (22-26), 6. Eger 3 (35-43), 7. Tatabánya 0 (10-39), 8. Szeged 0 (34-82), 9. Budapesti Honvéd 0 (13-74)
Vízilabda hírek
női bajnokság
mucsy
csaba dóra
uvse
ftc