cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, B-csoport: rangadót nyert a Debrecen

2018. október 31. 20:50

Új vezetőedzője, Miroslav Bajin vezérletével második hazai ütközetét is megnyerte a DVSE - a cívisvárosiak ezúttal a nagy rivális Vasas együttesét győzték le. Sikerült otthon tartania a három pontot a Miskolcnak, a Szolnoknak és az újbudaiaknak is.

A B-csoport harmadik fordulóbeli küzdelmeinek sorát a Szolnok-Kaposvár összecsapás nyitotta. A két csapat a napokban egyszer már összecsapott egymással, vasárnap a Magyar Kupa-selejtezőjében a Szolnok 14-8-ra győzte le a Kaposvárt. A szolnoki Olaj TV a bajnoki találkozó előtt arról kérdezte Kardos Gergelyt, a Tisza-partiak kapusát, megismételheti-e önmagát a történelem? „Hasonlíthat. Én azért remélem, hogy kevesebb gólt fogunk kapni, mert most voltak szerencsétlen gólok, amik bepattantak, visszapattantak az ellenfél elé és pont be tudták rakni. Úgyhogy igazából az a legfontosabb, hogy a védekezésünk minél jobban összeálljon és kevés gólt kapjunk" - fogalmazott akkor az ifjú hálóőr. Nos, bár ezúttal egy góllal kevesebbet lőttek a Tisza-partiak, kevesebbet is kaptak - a dunántúliak mindössze kétszer tudtak túljárni a hazai kapusok eszén. Zsivko Gocics legénysége 13-2-es győzelmével tovább őrzi veretlenségét.
 
Hazai környezetben arattak magabiztos Sike József tanítványai is, Benedek Tibor alaposan megfiatalított csapatával szemben. A vendéglátók rögtön lerohanták a vendégeket, az első játékrész 5-0-s miskolci vezetésnél ért véget, a folytatásban pedig tovább növelte előnyét a Miskolc. A borsodi együttes végül 14-7-es diadalt aratott a fővárosiak felett, s megszerezte a harmadik győzelmét a bajnokságban. 
 
A cívisvárosiak és az angyalföldiek évről évre óriási csatát vívnak egymással, hiszen a nyolcba jutás sorsa hosszú ideje a két csapat között dőlt el. Nem volt ez másképp ezúttal sem, újfent nagy küzdelem folyt a medencében, melyet az első részeredmény (4-4) is hűen tükröz. A második negyedben megrázták magukat a hajdúságiak, és fokozatosan megléptek fővárosi üldözőjüktől. Földi László legénysége kapaszkodott ugyan, s a negyedik negyedet ismét döntetlenre hozta (4-4), a DVSE Miroslav Bajin vezetésével a második hazai mérkőzését is megnyerte, ezúttal 13-10-re.
 
Az OSC a Tatabányát múlta felül 14-3-ra, sikerének köszönhetően pedig akárcsak a Szolnok és a Miskolc, úgy az újbudai alakulat mérlege is egyelőre hibátlan.

E.ON Férfibajnokság, Alapszakasz, 3. forduló
 
B-csoport

Szolnoki Dózsa-Kaposvári VK 13-2 (3-0, 3-1, 3-0, 4-1)
Gólszerzők: Jansik D. 4, Bátori 2, Zalánki 2, Angyal 2, Prlainovics 2, Szatmári, ill. Vindisch, Telegdy
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PannErgy-MVLC-UVSE 14-7 (5-0, 3-2, 3-2, 3-3)
Gólszerzők:
Lőrincz 3, Stojanovics 3, Hornyák 2, Bowen 2, Bedő, Vadovics, Nagy Á., Misics, ill. Baksa 3, Konarik 2, Korbács, Aranyi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A-Híd-OSC-Újbuda-Tatabánya 14-3 (3–0, 3–0, 5–1, 3–2)
Gólszerzők:
Randjelovics 3, Bundschuh 3, Kovács G. 3, Ubovics 2, Erdélyi, Tóth M., Burián, ill. Kolarik 2, Keresztúri

DVSE-VasasPlaket 13-10 (4-4, 3-1, 2-1, 4-4)
Gólszerzők:
Vidovics 3, La Rosa 3, Kovács G. 2, Fekete 2, Durik 2, Fejős, ill. Halek 2, Vogel S. B. 2, Bencz, Sélley, Hegedűs G., Mátyok, Miklós, Simon H.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek