cover image
Egyéb

Budapesten vívja az Európai Szuperkupa-döntőt a Ferencváros!

2018. október 31. 16:40

Kevesebb, mint egy hónap múlva, november 30-án a Komjádi-uszodában csaphat össze az Európai Szuperkupáért az Euro Kupagyőztes Ferencváros, valamint a Bajnokok Ligája-győztes Olympiakosz Pireusz csapata. A hölgyek szuperfináléjának Kirishi ad otthont november 10-én.

Az Európai Úszószövetség (LEN) nyilvánosságra hozta, hogy a férfiak Európai Szuperkupájáért hazai medencében szállhat harcba az Euro Kupa-győztes Ferencváros csapata. Ellenfele a Bajnokok Ligája-győztes, görög Olympiakosz Pireusz együttese lesz. A rangos trófea sorsa egy meccsen dől majd el, a mérkőzésnek - amelyet a klub a Magyar Vízilabda Szövetség együttműködésével szervez meg - november 30-án a magyar vízilabdázás egyik bölcsője, a Császár-Komjádi Sportuszoda ad otthont.
 
Az elmúlt 19 esztendőben mindig a legrangosabb európai kupasorozat győztese, a BL-győztes hódította el a kupát - ezt a sorozatot szeretné megszakítani a magyar bajnok és Euro Kupagyőztes zöld-fehér együttes.

A hölgyeknél az Euroliga-győztes orosz Kirishi és a LEN-kupagyőztes Dunaújváros méri össze erejét. A találkozót november 10-én rendezik Kirishiben.
 
Férfi Európai Szuperkupa
2018. november 30., péntek, Komjádi-uszoda
20:00 FTC-Telekom Waterpolo–Olympiakosz Pireusz (görög)
 
Női Európai Szuperkupa
2018. november 10., szombat, Kirishi (oroszország)
Kinef Kirishi (orosz)–Dunaújváros

Vízilabda hírek