cover image
Egyéb

Női Magyar Kupa-selejtező: izgalmas szombat

2018. október 27. 19:12

Az egri tornán a hazaiak az FTC-t, a másodosztályú III. Kerületi TVE a Tatabányát szorította meg – mindkét összecsapáson egy gól döntött.

A hétvégén, szombaton és vasárnap a Női Magyar Kupa is elkezdődik - két helyszínen, Egerben és a budapesti Kőér utcai uszodában összesen 9 mérkőzésen dől el, mely csapatok kerülnek a negyeddöntőbe. A hölgyeknél tíz együttes nevezett, és a tavalyi bajnokság első három helyezettje (UVSE, Dunaújváros, BVSC) a második körben kapcsolódik csak be a küzdelmekbe. A két csoportból összesen öt csapat jut tovább - az A-csoport és a B-csoport utolsója egyaránt kiesik.
 
SER_2255.JPG Szombaton a négycsapatos egri mezőnyben rendeztek két mérkőzést - mindkettő izgalmasan alakult, és csupán egyetlen gól döntött. A hazaiak a Fradival meccseltek, és csak úgy, mint a bajnokságban, ismét egy góllal maradtak alul. Ezúttal annyi változott, hogy sokkal hatékonyabbak voltak a felek, mint az 5-6-os összecsapáson, mindkét oldalon akadtak többgólos játékosok. A 2-0-val nyitó zöld-fehéreket 4-4-nél érte utol Biros Péter csapata, majd az ismét ellépett az FTC, és 9-9-nél lett újra egyenlő. Az egyaránt háromgólos Takács Vivien, Bujka Barbara vezette vendégek ismét újítottak, ám a szívósan küzdő heveseik elsősorban a Szilágyi Dorottya, Somhegyi Noémi, Mchunu Hlengiwe tengelyre építve újra közel jártak az egyenlítéshez, ám az utolsó lövést nem jött össze, így 12-11-re az FTC nyert. Minden bizonnyal persze mindkét együttes ott lesz a továbbjutók között. A kieső úgy tűnik a másodosztályú III. Kerületi TVE lesz, amely nagyszünetben még 6-5-re vezetett a Tatabánya ellen! Drávucz Rita ismét varázsolt, de jó volt látni Pelle Anikót, Szremkó Krisztinát, Kisteleki Hannát és a többieket a vízben - persze a túloldalon az elnyűhetetlen Zirighné Sós Ildikó jelenléte is szívmelengető volt. Végül ő örülhetett a társaival, hiszen a Tatabánya Zantleiter Noémi vezérletével fordított, és 9-8-ra nyert.
 
Folytatás Egerben, illetve kezdés a budapesti Kőér utcában vasárnap.
 
SER_2287.JPG Női Magyar Kupa, selejtező
A-csoport, Eger, 1. játéknap
FTC-Telekom-ZF-Eger 12-11 (4-3, 3-3, 2-1, 3-4)
Gólszerzők: Takács V. 3, Bujka 3, Kövesdi 2, Csabai 2, Muzsnay, Mihailovics, ill. Mchunu 3, Somhegyi 2, Szilágyi D. 2, Miklós R., Ráski, Tóth Cs., Szilágyi Sz.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
III. Kerületi TVE-RB-Tatabánya 8-9 (4-3, 2-2, 1-3, 1-1)
Gólszerzők: Drávucz 4, Kisteleki H. 2, Szentkereszti, Pelle, ill. Zantleitner N. 3, Bicskei 2, Vaszari 2, Tátrai, Dobos
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A vasárnapi program
A-csoport, Eger, 2. játéknap
RB-Tatabánya-FTC-Telekom, 9:00
III. Kerületi TVE-ZF-Eger, 10:30
ZF-Eger-RB-Tatabánya, 16:00
FTC-Telekom-III. Kerületi TV, 17:30
 
B-csoport, Budapest, Kőér utca
Szegedi SZTE-Hungerit-Szentes, 10:00
Hungerit-Szentes-Budapesti Honvéd, 12:00
Budapesti Honvéd-Szegedi SZTE, 14:00

Vízilabda hírek
női Magyar Kupa