cover image
Egyéb

Nyíregyházi versenyuszoda a pólóért is!

2018. október 20. 8:33

Ünnepélyes keretek között, Vári Attila és Kollár Edina, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökének és főtitkárának a jelenlétében elhelyezték a Nyíregyházi Bujtosi Uszoda alapkövét.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke, id. Miklóssy Ferenc, a kivitelező KEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft. tulajdonos ügyvezetője, Szurovcsák Ivett, a Nyíregyházi Sportcentrum úszója, Kovács Ferenc polgármester, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Szanics Gergely, az Aqua SE serdülő csapatának kapitánya és Kőhalmi Richárd, az Aqua Sportgyesület elnöke helyezte el az időkapszulát a Bujtosi Uszoda alapkőletételi ünnepségén Nyíregyházán. Az új uszoda csaknem 2,5 milliárd forintból épül meg a tervek szerint 2019 szeptemberére, és a létesítmény elsősorban a vízilabda utánpótlás-nevelést szolgálja majd.

„Túlzás nélkül kijelenthető, hogy Nyíregyháza életében ez az egyik legfontosabb sport célú beruházás. Túlmutat önmaga jelentőségén is – szögezte le dr. Kovács Ferenc polgármester. – Régóta dédelgetett vágy válhat valóra. Az ünnepség rangját jelzi, hogy üdvözölhetjük a sportért felelős államtitkárt, aki hiteles személy, hiszen úszóként jutott magasra, és rengeteget jelenthetett volna, ha annak idején ilyen uszodában készülhetett volna fel a világversenyekre. A Magyar Vízilabda Szövetség elnökének jelenléte is alátámasztja, hogy a sportágban ez fontos esemény, akár egy új fellegvár is létesülhet itt. A négysávos Szegfű utcán könnyebben megközelíthető a Continental Aréna, a jégpálya és majdan a Nyíregyházi Bujtosi Uszoda is. Központi helyen lesz, a város szívében terül el. A TAO-s beruházásból, kormánytámogatásból épülő létesítmény építkezése jó ütemben halad, a kivitelezőnek ez lesz az ötödik, vélhetően a legszebb uszodája.”

Az épületben helyet kap többek között egy szabványos, 50 méteres, 10 pályás, 220 cm mélységű versenymedence, illetve egy 25 méteres tanmedence, 70 és 120 cm közötti változó vízmélységgel.

nyeregy2.jpg„Úgy érzem, hogy én is benne vagyok az időkapszulában – említette dr. Szabó Tünde sportért felelős miniszter. – A mindennapos testnevelés mellett az a cél, hogy minden gyermek tanuljon meg úszni. Ehhez megfelelő infrastruktúra kell. Az úszás és a vízilabda művelőin kívül bárki kipróbálhatja az uszodát. Egyébként is példaértékű a nyíregyháziak sportszeretete. Ha pedig ezt a város felismeri, azonnal lépéselőnybe kerül. A sport nemzetstratégiai ágazat. Kívánom, hogy Nyíregyháza még sportosabb város legyen és egészséges emberek lakják! Jövő szeptemberben pedig birtokba vehetik ezt a csodálatos létesítményt.”

„A Nyíregyházi Bujtosi Uszoda jól illeszkedik abba az országos programba, melynek keretében folyamatosan épülnek azok a sportlétesítmények, amik egyaránt szolgálják a verseny- és a szabadidősportot, valamint az iskolai testnevelést. Az Aqua SE teljes vertikuma felvonulhat majd, a fiataloktól egészen a most még az OB II-ben szereplő felnőttekig. Két év múlva vízilabda Európa-bajnokság lesz Budapesten, a Duna Arénában, akkor még inkább a figyelem középpontjába kerül a sportágunk – említette Vári Attila MVLSZ-elnök a főtitkár, Kollár Edina társaságában.
Vízilabda hírek
nyíregyháza
uszoda
vári attlila