cover image
Egyéb

Megint helytállt az UVSE, de a Debrecené a három pont

2018. október 19. 20:32

Az E.ON Férfibajnokság alapszakaszának 2. fordulója pénteken elkezdődött: a hajdúságiak 8-7-re győzték le az UVSE-t. Szombaton 7 meccset rendeznek.

Az 1. fordulóban Tatabányán veszítő Debrecen azt az UVSE-t fogadta, amely ugyan végül hat góllal kikapott, de remekül helytállt a Szolnok ellen. A nem titkoltan a felsőházi jutásról álmokat szövögető hazaiak kezdetek jobban, La Rosa, Vidovic és Kovács Gábor góljaival 3-0-ra léptek el. A vendégek két Konarik Ákos-találattal zárkóztak, ám a nagyszünetben 6-3 állt a táblán. AZ UVSE fiatal reménysége azonban nem áll le, vezére volt a fővárosiaknak, akik az utolsó pillanatokig harcban álltak a pontért. A 2-0-ra megnyert harmadik menet után (tegyük hozzá: Bisztritsányi Dávid nagy hatékonysággal védett, így zárkózott az UVSE) a záró etapban kétszer is felzárkózott egy gólra Benedek Tibor együttese, sőt a végén időkérés után esélye nyílt az egyenlítésre is, ám az utolsó lövés elhalt a blokkban, így otthon tartotta a pontokat a Debrecen, miközben ismét jár a kalapemelés a szépreményű UVSE előtt.

Miroslav Bajin, a Debrecen vezetőedzője: "Az csak egy dolog, hogy győztünk egy góllal, ám volt arca, karaktere is a csapatnak, aminek nagyon örültem. Ezt a mérkőzést már az első félidőben is eldönthettük volna, az azonban nem jött össze, nem tudtuk jól kihasználni a centerjátékunkat, magunkra húztuk az UVSE-t. Az akarattal elégedett vagyok, a játékkal nem, de a három pont megszerzése volt a legfontosabb, az pedig megvan."

Benedek Tibor, az UVSE vezetőedzője: "Ez volt az első olyan tétmérkőzésünk, amikor úgy ugrottunk vízbe, hogy akár győzhetünk is. Meg is volt rá a lehetőségünk, végül ez nem jött össze. Jobb csapat nálunk a Debrecen, de a víz fölötti ütés, amelynél egy játékosom orra el is tört, az döntötte el a meccset gyakorlatilag."

watch?v=ztd85_p06Xg&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2nFERkscSQyjBeSeZREBixOVyYjTNk0teRnNtRluh02PP_YLVrTAwRISAE.ON Férfibajnokság, alapszakasz, 2. forduló
B-csoport
Debreceni VSE–UVSE 8-7 (3-2, 3-1, 0-2, 2-2)
Gólszerzők:
Kovács G. 2. Durik 2, Vidovic 2, Dőry, La Rosa, ill. Konarik 4, Korényi, Baksa, Sziládi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További program
Október 20., szombat
A-csoport

BVSC-Zugló-AVUS, Laky-uszoda, 17:00
FTC-Telekom-PVSC-Mecsek-Füszért, Népliget, 18:00
ZF-Eger-KSI, Eger, 18:00
Budapesti Honvéd SE-Metalcom-Szentes, Kőér utca, 19:00
B-csoport
Szolnoki Dózsa-VasasPlaket, Szolnok, 16:00
A-Híd-OSC-Újbuda-Kaposvári VK, 19:00
PannErgy-Miskolci VLC-Tatabánya, Miskolc, 19:30
Vízilabda hírek
debrecen
uvse