cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Magyar-német - elindult a jegyértékesítés!

2018. október 17. 15:02

A Märcz Tamás irányította férfi vízilabda-válogatott október 24-én, Szolnokon 17 órától Németország ellen játszik a Világliga európai selejtezőjében, ami egyúttal az Európa Kupa selejtezője is! Elindult a jegyértékesítés az eventim.hu oldalon!

Célkeresztben a tokiói olimpia!
Mert bizony ennek is eljött az ideje. Férfiválogatottunk az október 24-ei, Németország elleni mérkőzéssel nyitja a kvalifikációs programot, lévén a Világliga-sorozat győztese ötkarikás indulási jogot szerez. „A Világliga az első esély a kvalifikációra, és ha nem is mi vagyunk a fő esélyesek, de természetesen meg kell próbálni már ebben a sorozatban a győzelemre törni!" - mondta határozottan Märcz Tamás, szövetségi kapitány, akinek mondandóját alátámasztandó a legerősebb keretet hívta össze az első mérkőzésre. A szakvezető 19 játékosra számít: a névsorban megtalálható a 14-es Világkupa-keret, amihez hozzájött az Eb-n szereplő Nagy Viktor, Erdélyi Balázs, Vámos Márton trió, valamint a 2017-es vb után egy válogatott szezont kihagyó világbajnok Hárai Balázs, valamint az olimpiai- és világbajnok Varga Dénes.

 „Az volt a célom, hogy a Világkupán jól szereplő, győztes csapat adja a keret gerincét, és ehhez csatlakozzanak olyan játékosok, akik mindenképpen erősítést jelentenek a jövőben. A Világliga-selejtező egyben az Európa Kupa-selejtező is, ezeken a meccseken kell folytatni azt a munkát, amit elkezdtünk. A németekkel és az oroszokkal magas színvonalú mérkőzéseket játszhatunk, és a csoportelsőség is reálisan elérhető cél. Bízom benne, hogy a berlini aranyérem olyan lökést ad a játékosoknak, amelynek a hatásait érezzük majd ebben a szezonban, és segíti minden előttünk lévő cél elérését!"
 
Az összecsapás október 24-én 17 órakor kezdődik a Szolnoki Vízilabda Arénában! Elindult a jegyértékesítés az eventim.hu oldalon - 1000 forintért lehet megtekinteni az összecsapást!
 
A magyar férfiválogatott keret a Németország elleni találkozóra
Kapusok: Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Vadovics Viktor (Miskolc), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)

Világliga európai selejtező, egyben Európa Kupa-selejtező
Férfiak
A-csoport:
Oroszország, Magyarország, Málta, Németország


1. játéknap
2018. október 23.
A-csoport:

Málta-Oroszország
2018. október 24.
Magyarország-Németország, Szolnok, 17:00


 

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
világliga