cover image
Egyéb

Euro-kupa: csoportelső az OSC, kiesett a BVSC

2018. október 14. 13:55

Az A-Híd-OSC-Újbuda csapata mindenkit megelőzve, veretlenül és csoportelsőként kvalifikálta magát az Euro-kupa negyeddöntőjébe. A BVSC-nek nem sikerült a bravúr, Szűcs Levente tanítványai lecsúsztak a továbbjutást jelentő második helyről.

Az OSC vasárnap délben annak tudatában szállt harcba Siracusában, a Férfi Euro-kupa második selejtezőkörének harmadik mérkőzésén, hogy már biztos továbbjutó. Az egyetlen kérdés csak az volt, hogy a házigazda Ortigia ellen sikerül-e az újbudaiaknak kiharcolniuk a csoportelsőséget. Nos, Vad Lajos együttese ennek megfelelően kiválóan kezdett, Manhercz Krisztián triplájának, illetve Erdélyi Balázs és Drasko Brguljan találatainak köszönhetően az első nyolc perc végén már 5-1-re vezettek tanítványai. Majd a második játékrészben az álmos kezdést követően magukra találtak a vendéglátó siracusaiak is, s 4-1-es negyedüknek eredményeképpen félidőre felzárkóztak egy találatra - az újbudaiak gólját ezúttal Hárai Balázs szerezte. 
 
A rövidzárlat és a térfélcsere után Vad Lajos nem titkoltan a sorozat megnyerését célként kitűző legénysége magasabb fokozatra kapcsolt. Drasko Brguljan és Seman Lukas duplája, valamint Erdélyi Balázs és Hárai Balázs egy-egy gólja révén ismét magabiztos előny birtokában várhatta a folytatást az OSC. A záró játékrész újra hazaiaknak sikerült jobban, ám hiába nyerték meg a negyedik negyedet 3-2-re, az újbudai klub a négy találatig meg sem álló Manhercz Krisztián vezérletével 14-8-ra megnyerte a mérkőzést, és és egyben az Euro-kupa siracusai csoportját is, méghozzá veretlenül!
 
Férfi Euro-kupa, 2. selejtezőkör, 3. forduló

E-csoport, Sirasuca
CC Ortigia-A-Híd-OSC-Újbuda 8-14 (1-5, 4-1, 0-6, 3-2)
Gólszerzők: 
Vapenski 3, Jelaca 2, Di Luciao, Farmer, Giacoppo, ill. Manhercz 4, Brguljan 3, Erdélyi 2, Hárai 2, Seman 2, Szabó B. 1
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmény:
CN Barcelona-Mornar Split 11-8

A csoport végeredménye: 1. OSC 9, 2. Ortigia 6, 3. CN Barcelona 3, 4. Mornar Split 0
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

 
Eközben a zuglóiak Marseille-ben próbáltak kapaszkodni az utolsó szalmaszálba, és a házigazda ellen kiharcolni a továbbjutást. Szűcs Levente csapata egy vereséggel (Primorac Kotor) és egy győzelemmel (Primorje Rijeka) a tarsolyában vágott neki a mindent eldöntő megméretésnek. 
 
Hiába küzdött derekasan a BVSC, a Marseille az első negyedet 2-1-re, a második etapot pedig 3-1-re nyerte meg, így a csapatok 5-2-es francia vezetésnél fordultak rá a harmadik játékrészre. A hazaiak lemásolva a második felvonást, a harmadik nyolc percet is 3-1-es részeredménnyel zárták - a vasutasoknál Czigány Károly és a saját nevelésű tehetség, Sugár Péter után ezúttal Létay Krisztián volt eredményes. 
 
Utolsó erejével harcolt Szűcs Levente együttese az utolsó negyedben is, de újfent a vendéglátók bizonyultak jobbnak (4-3), Pásztor Mátyás duplájával és Várnai Kristóf utolsó pillanatban, emberelőnyben értékesített találatával csak szépíteni tudott a végeredményen a BVSC. Mindez pedig azt jelenti, hogy a zuglóiaknak nem sikerült a bravúr és a továbbjutás, hiszen a hazaiak ellen elszenvedett vereségével visszacsúszott a harmadik helyre a vasutas alakulat. Csoportjából a Marseille csoportelsőként, a montenegrói Primorac Kotor pedig másodikként menetelt a negyeddöntőbe.
 
Teljessé vált tehát vált a Férfi Euro-kupa nyolcas mezőnye: OSC, CC Ortigia (olasz), CN Marseille (francia), Primorac Kotor (montenegrói), Vouliagmeni (görög), Jadran Herceg Novi (montenegrói), Team Strasbourg (francia), CN Terrassa (spanyol).
 
F-csoport, Marseille
CN Marseille-BVSC-Zugló 12-6 (2-1, 3-1, 3-1, 4-3)
Gólszerzők: 
Vanpeperstraete 2, Durdic 2, Vukicevic 2, Olivon, Izdinsky, Kimbell, Cervetti, Marion-Vernoux, Kovacevic, ill. Pásztor 2, Czigány, Várnai, Létay, Sugár
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmény:
Primorac Kotor-Primorje Rijeka 16-11

A csoport végeredménye: 1. Marseille 9, 2. Primorac Kotor 6, 3. BVSC 3, 4. Primorje Rijeka 0
Vízilabda hírek