cover image
Egyéb

Irány Európa - a Bajnokok Ligája főtábláján a Ferencváros!

2018. október 10. 17:10

A magyar bajnok kettős győzelemmel jutott a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájára, méghozzá az Egerrel fémjelzett A-csoportba.

Athéntól csupán néhány kilométerre, festői környezetben, szikrázó napsütésben és hatgólos előny birtokában csobbant medencébe a Ferencváros együttese a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének második mérkőzésén. A tét pedig nem volt kisebb, mint a legrangosabb európai kupasorozat főtáblája. A találkozót Varga Zsolt tanítványai kezdték jobban, a második minutumban Stefan Mitrovics szerzett vezetést akcióból, melyre fél perccel később Christos Afroudakis felelt. A párharc első összecsapásán a magyar bajnok védekezése szinte kifogástalanul működött, azonban elől, az emberelőnyös helyzetek kihasználásában akadozott a gépezet. Nos, a csorbát a visszavágóra sikerült kiköszörülnie a Fradinak, hiszen a folytatásban három találatát is fórból szerezte a zöld-fehér együttes - sorrendben Vámos Márton, Stefan Mitrovics és Nikola Jaksics. A negyedik ferencvárosi találat után időt kért a görögök mestere, csapata pedig az edzői utasításokat betartva megszerezte második gólját - Emmanouil Solanakis tüzelt akcióból.

Ha egyszer egy üzlet beindul... Rögtön a második felvonás elején Vámos Márton szerezte meg önmaga második, csapata ötödik találatát, ugyancsak előnyből, míg a félidei eredményt a megúszó Afroudakis állította be a negyed derekán, 3-5.
 
Akárcsak a második felvonás, úgy a harmadik etap is gyors ferencvárosi góllal vette kezdetét: ezúttal Nikola Jaksics talált be. A szerb válogatott pólós villanását Varga Dénes bombája követte. A csapatkapitány kiváló lövése után a túloldalon Afroudakis talált be harmadjára is, míg Aaron Younger góljára Antonio Buha felelt. A sormintát követve gólváltás zárta a negyedet, Jansik Szilárd értékesítette csapata emberelőnyét, melyre Andrija Basic válaszolt, aki egy másodperccel a harmadik negyed végét jelentő dudaszó előtt eresztett el még egy lövést, 6-9.

Varga Zsolt együttese az utolsó játékrészben Varga Dénes, Jansik Szilárd és Pohl Zoltán góljaival tovább növelte előnyét. Eközben a vendéglátóknak mindössze egyetlen szépítő találatra futotta már csak, Afroudakis szerezte meg a negyedik találatát. Ez azonban kevés volt azonban ahhoz, hogy a házigazda veszélyeztesse a ferencvárosiak magabiztos sikerét és továbbjutását. 
 
Mindez pedig azt jelenti, hogy a magyar bajnok kettős győzelemmel írta fel magát a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájára. A zöld-fehérek az Egerrel, az olasz Pro Reccóval, a román Steaua Bucuresti csapatával, a szerb Crvena Zvezdával, a spanyol CNA Barcelonetával, az orosz Dinamo Moszkvával, az olasz Brescia csapatával került egy csoportba.
 
A Ferencváros október 17-én a Dinamo Moszkvát fogadja a Komjádi-uszodában, az első fordulóban.

Férfi Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör
2. mérkőzés, Athén

Vouliagmeni (görög)-FTC-Telekom 7-12 (2-4, 1-1, 3-4, 1-3)
Gólszerzők:
 Afroudakis 4, Basic, Buha, Solanakis, ill. Varga Dénes 2, Vámos 2, Jaksics 2, Jansik Sz. 2, Mitrovics 2, Pohl 1, Younger 1
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Továbbjutott (A): FTC, kettős győzelemmel, 22-11-es összesítéssel 
 
További program
Jadran Herceg Novi (montenegrói)-Jadran Split (horvát) 6-6 (az első mérkőzésen 9-11)
Továbbjutott (B): Jadran Split, 17-15-ös összesítéssel
VM Verona (olasz)-Team Strasbourg (francia) 16-6 (az első mérkőzésen 10-4)
Továbbjutott (C): VM Verona, kettős győzelemmel, 26-10-es összesítéssel
CN Terrassa (spanyol)-AN Brescia (olasz) 9-8 (az első mérkőzésen 4-8)
Továbbjutott (D): AN Brescia, 16-13-as összesítéssel
 
Főtáblás csapatok: Jug Dubrovnik (horvát), Mladost Zagreb (horvát), CN Barceloneta (spanyol), Spandau (német), Hannover (német), Olympiakosz (görög), ZF-Eger , Szolnoki Dózsa, Recco (olasz), Steaua (román), Dinamo Moszkva (orosz), Crvena Zvezda (szerb) 

Főtábla 
A-csoport 
1. ZF-Eger 

2. Pro Recco (olasz) 
3. FTC-Telekom
4. Steaua Bucuresti (román) 
5. Crvena Zvezda (szerb) 
6. CNA Barceloneta (spanyol) 
7. Dinamo Moszkva (orosz) 
8. AN Brescia (olasz)

B-csoport 
1. Jadran Split (horvát)
2. Olympiakosz (görög) 
3. Spandau 04 (német) 
4. Mladost Zagreb (horvát) 
5. VM Verona (olasz)
6. Szolnoki Dózsa 
7. Jug Dubrovnik (horvát) 
8. Waspo Hannover (német)

A Nyolcas Döntőt (2019. június 6-8.) Hannoverben rendezik - így a német együttes mellett a B-csoportból három együttes jut tovább!
Vízilabda hírek