cover image
Egyéb

„Az előny ellenére a visszavágón is legalább ennyivel szeretnénk nyerni"

2018. október 7. 17:45

Ámbár Varga Zsolt tanítványai hatgólos előnnyel utazhatnak a szerdai, görögországi visszavágóra, a vélemény egyöntetű: nem szabad hátradőlni, hanem mintha 0-0-ról kezdődne a párharc második felvonása, legalább ilyen magabiztosan kell hozni azt is.

Mint arról korábban beszámoltunk, az FTC-Telekom együttese hazai környezetben 10-4-re legyőzte a görög Vouliagmeni csapatát a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén, mellyel a magyar bajnok egyetlen lépésre került a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájától. A kiváló hangulatú, magabiztos diadallal véget érő találkozó után Varga Zsolt és tanítványai egyaránt elégedetten, s boldogan értékekeltek. 
 
A zöld-fehérek mestere így látta a találkozót: „A védekezéssel elégedett vagyok, végig stabil volt és négy negyed alatt négy gólt kaptunk csak, ami hátul egy nagyon jó teljesítményt jelent, mindemellett pedig Andris is kiválóan védett. Erre lehet építeni! Ha stabil marad a védekezés, elől történhetnek hibák, kimaradtnak helyzetek, akkor is képesek vagyunk meccseket hozni, akár kevesebb, akár több góllal, a legfontosabb, hogy nyerni tudjunk. Azt mondják, hogy a legjobb edzés a mérkőzés, ezért nekünk minden egyes összecsapás egy edzés is, melyen készülünk, látjuk a hibáinkat, ki tudjuk őket javítani és tovább tudunk lépni belőle. A visszavágót 0-0-ról kell kezdenünk, fontos, hogy úgy álljunk ahhoz a mérkőzéshez is, mint ehhez, nyerni akarunk, megyünk, csináljuk, és szeretnénk kihozni belőle a legjobbat!" 

Fotó: Micheller Szilvia

Fotó: Micheller Szilvia

„Kicsit lassan indult be a gépezet. Mérkőzés elején megbeszéltük, hogy a védekezésre kell koncentrálunk, jól is működött, de ez talán a támadás rovására ment. Látszott a fiúkon, hogy fáradtak, ám a végére sikerült kiharcolnunk egy hatgólos győzelmet, ami úgy érzem, hogy a második mérkőzésre egy megnyugtató előnyt jelenthet. Ugyanakkor nem ennek az előnynek a tudatában szeretnénk vízbe ugrani Görögországban, hanem mintha 0-0-ról kezdődne a párharc - szeretnénk azt a találkozót is megnyerni. Jobb csapat vagyunk, mely most kijött, és remélem, hogy a visszavágón is sikerül bizonyítanunk. Nyerni kell!" - fogalmazott elszántan a kapuját kiválóan védő, s mindössze négy találatot kapó Gárdonyi András 

Fotó: Fradi.hu

Fotó: Fradi.hu

„Ez volt az első hazai mérkőzésünk, fantasztikus érzés ilyen csodálatos közönség előtt játszani. Annak ellenére, hogy még csak az elején tartunk a szezonnak, a szurkolók is kitettek magukért, érezhető, hogy milyen erő van a Ferencváros mögött, ami a vízben is megmutatkozott. Maximalisták vagyunk, lőhettünk volna több gólt, de nem szabad elégedetlennek lennünk, hiszen egy megnyugtató előny birtokában utazhatunk a visszavágóra. Ugyanakkor ettől az előnytől függetlenül kint is legalább ennyivel szeretnénk nyerni!" - bizakodott a két gólt szerző új igazolás, Kállay Márk. 
Fotó: Fradi.hu

Fotó: Fradi.hu

 
Amennyiben a Ferencváros továbbjut, úgy az Egerrel, az olasz Pro Reccóval, a román Steaua Bucuresti csapatával, a szerb Crvena Zvezdával, a spanyol CNA Barcelonetával, az orosz Dinamo Moszkvával, valamint az olasz Brescia és a spanyol Terrassa párharc győztesével kerül egy csoportba.
 
Férfi Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör
1. mérkőzés, Komjádi-uszoda

FTC-Telekom-Vouliagmeni (görög) 10-4 (2-0, 3-2, 3-2, 2-0)
Gólszerzők:
 Kállay 2, Nikics 2, Varga Dénes, Vámos, Mezei, Jansik Sz., Younger, Mitrovics, ill. Kourouvanis, Gkiouvetsis, Tigkas, Gouvis
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További program
Jadran Split (horvát)-Jadran Herceg Novi (montenegrói) 11-9 (B)
Team Strasbourg (francia)-VM Verona (olasz) 4-10 (C)
AN Brescia (olasz)-CN Terrassa (spanyol) 8-4 (D)

Főtáblás csapatok: Jug Dubrovnik (horvát), Mladost Zagreb (horvát), CN Barceloneta (spanyol), Spandau (német), Hannover (német), Olympiakosz (görög), ZF-Eger , Szolnoki Dózsa, Recco (olasz), Steaua (román), Dinamo Moszkva (orosz), Crvena Zvezda (szerb) 

Főtábla 
A-csoport 
1. ZF-Eger 

2. Pro Recco (olasz) 
3. az A-selejtező párharc továbbjutója 
4. Steaua Bucuresti (román) 
5. Crvena Zvezda (szerb) 
6. CNA Barceloneta (spanyol) 
7. Dinamo Moszkva (orosz) 
8. a D-selejtező párharc továbbjutója 

B-csoport 
1. a B-selejtező párharc továbbjutója 
2. Olympiakosz (görög) 
3. Spandau 04 (német) 
4. Mladost Zagreb (horvát) 
5. A C-selejtező párharc továbbjutója 
6. Szolnoki Dózsa 
7. Jug Dubrovnik (horvát) 
8. Waspo Hannover (német)
A Nyolcas Döntőt (2019. június 6-8.) Hannoverben rendezik - így a német együttes mellett a B-csoportból három együttes jut tovább!
Vízilabda hírek