cover image
Egyéb

Egyetlen lépésre a Ferencváros a főtáblától

2018. október 6. 17:40

A magyar bajnok a görög Vouliagmeni csapata felett aratott magabiztos, 10-4-es sikerével egyetlen lépésre került a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájától.

Május 26. Ekkor játszott utoljára tétmeccset a Ferencváros a Komjádi-uszodában, ahova ma újra visszatértek a zöld-fehérek. A májusi találkozóval ellentétben a tét ezúttal azonban nem a bajnoki elsőség megszerzése volt, hanem a Bajnokok Ligája főtáblájára jutás. Miután Varga Zsolt tanítványai egy héttel ezelőtt, a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének franciaországi csoportjában nem találtak legyőzőre, egy lépésre kerültek a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörétől. Ehhez azonban a C-jelű, montenegrói csoport második helyezettjén, a görög Vouliagmeni csapatán kell túljutniuk. Amennyiben a Fradi sikerrel veszi az utolsó akadályt is, úgy az A-csoportban folytathatja a küzdelmeket. A magyar bajnok sorsdöntő összecsapására kíváncsi volt Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is. 

Nos, a Ferencváros igyekezett ennek megfelelően kezdeni, ám az első találattal alaposan megvárakoztatták a csapatok a szurkolókat, számtalan emberelőnyös helyzet ugyanis kihasználatlanul maradt. A gólcsendet végül az ötödik percben Vámos Márton törte meg akcióból, majd az utolsó minutumban a zöld-fehérek új igazolása, az ugyancsak balkezes Kállay Márk növelte kettőre a ferencvárosi fórt, 2-0. 
 
A második játékrész Kourouvanis Nikolaos révén vendégtalálattal vette kezdetét, ám a házigazda nem hagyta megválaszolatlanul a görög gólt, Stefan Mitrovics találatával újra kettő volt a különbség. Sőt, egy perc múlva Aaron Younger is feliratkozott a gólszerzők közé, majd Kállay Márk duplázta meg góljainak számát még félidő előtt. A második részeredményt húsz másodperccel a nagyszünet előtt Gkiouvetsis Konstantinos állította be emberelőnyben értékesített találatával, 5-2.
 
Térfélcsere után gyors gólváltással vágtak neki a harmadik negyednek a csapatok. A vendéglátóknál Mezei Tamás villant, míg a túloldalon nem sokkal később Tigkas Dimitrios volt eredményes. A Vouliagmeni szépítő találatát követően újból magasabb fokozatra kapcsolt a Fradi, a csapatkapitány, Varga Dénes és Slobodan Nikics góljaival már ötgólos differenciát mutatott a Komjádi-uszoda eredményjelzője. Az etapot Gouvis Konstantinos találata zárta, 8-4.
 
A negyedik negyed egyetlen kérdése már csak az volt, Varga Zsolt együttesének hány gólos győzelemmel sikerül abszolválnia a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörének első mérkőzését. Azt a mérkőzést, melynek leglátványosabb találatát kétségkívül Slobodan Nikics szerezte centerből, csavarja gyakorlatilag az ellenfél hálóőrének, az ausztrál Anthony Hrysanthos hátáról pattant be a görög kapuba. A hatgólos ferencvárosi sikert jelentő, 10-4-es végeredményt három másodperccel a lefújás előtt Jansik Szilárd állította be. Az FTC-Telekom együttese így még közelebb került a hőn áhított főtáblától.

A visszavágóra október 10-én, Görögországban kerül sor.

Férfi Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör
1. mérkőzés, Komjádi-uszoda

FTC-Telekom-Vouliagmeni (görög) 10-4 (2-0, 3-2, 3-2, 2-0)
Gólszerzők:
 Kállay 2, Nikics 2, Varga Dénes, Vámos, Mezei, Jansik Sz., Younger, Mitrovics, ill. Kourouvanis, Gkiouvetsis, Tigkas, Gouvis
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További program
Jadran Split (horvát)-Jadran Herceg Novi (montenegrói) 11-9 (B)
Team Strasbourg (francia)-VM Verona (olasz) 4-10 (C)
AN Brescia (olasz)-CN Terrassa (spanyol) 8-4 (D)

Főtáblás csapatok: Jug Dubrovnik (horvát), Mladost Zagreb (horvát), CN Barceloneta (spanyol), Spandau (német), Hannover (német), Olympiakosz (görög), ZF-Eger , Szolnoki Dózsa, Recco (olasz), Steaua (román), Dinamo Moszkva (orosz), Crvena Zvezda (szerb) 

Főtábla 
A-csoport 
1. ZF-Eger 

2. Pro Recco (olasz) 
3. az A-selejtező párharc továbbjutója 
4. Steaua Bucuresti (román) 
5. Crvena Zvezda (szerb) 
6. CNA Barceloneta (spanyol) 
7. Dinamo Moszkva (orosz) 
8. a D-selejtező párharc továbbjutója 

B-csoport 
1. a B-selejtező párharc továbbjutója 
2. Olympiakosz (görög) 
3. Spandau 04 (német) 
4. Mladost Zagreb (horvát) 
5. A C-selejtező párharc továbbjutója 
6. Szolnoki Dózsa 
7. Jug Dubrovnik (horvát) 
8. Waspo Hannover (német)
A Nyolcas Döntőt (2019. június 6-8.) Hannoverben rendezik - így a német együttes mellett a B-csoportból három együttes jut tovább!

Vízilabda hírek