cover image
Egyéb

„Három ponttal a zsebünkben rövidebb az út"

2018. október 5. 17:15

Szerdán az E.ON Férfibajnokság nyitófordulójában négy vezetőedző ült először csapata kispadján.

Benedek Tibor az UVSE, Merész András a Honvéd, Vad Lajos az OSC, Zsivko Gocics pedig a Szolnok kispadján mutatkozott be hétközben. A tavalyi ezüstérmes baja kishíján meggyűlt ugyan a nyáron alaposan megfiatalított lilákkal, a háromszoros ötkarikás bajnok Benedekkel szemben az egyszeres olimpiai bajnok Gocicsnak sikerült a győztes bemutatkozás, míg az OSC a Vasas, a Honvéd pedig a Szombathely otthonában aratott sikert. Merész András szerint három ponttal a zsebben jobb utazni, s az út is rövidebb, míg a megannyi csatát megnyerő Benedek Tibor ennyire nem örült még vereségnek - avagy így fogalmaztak a szakvezetők a találkozók után.
 
„Örülök, hogy sikerült győzelemmel kezdenünk, de nehéz szülés volt... Az AVUS végig nagyon komolyan vette a mérkőzést és nagyon keményen játszott, a meccs kulcspontjaiban nem engedtek meglépni bennünket. Az első két negyedben egész jól játszottunk, kinyitottuk az ollót, majd a harmadik negyedben egy kicsit megállt az élet, de szerencsére mindig volt erő a csapatban, hogy kettőnél közelebb ne engedje ezt a Szombathelyet, mert akkor „életveszélyes" meccs lett volna, bár így sem volt egyszerű. Győztes meccs mindig jobb, ha kiderülnek a hibák és a hiányosságok, mint egy vesztes meccsen. Nyilván ott jobban felszínre kerülnek, de jobb három ponttal a zsebünkben hazautazni, akkor rövidebb az út" - nyilatkozott nevetve Merész András a Budapesti Honvéd Sportegyesület kameráinak.
 
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Vad Lajos így értékelt a Vasas-OSC összecsapást követően: „Nem volt tipikus első meccs. A siker kulcsa az volt, hogy motiváltak voltunk és alázatosak. Természetesen voltak hibáink, melyeket ki kell majd javítanunk, de tényleg csapatként működtünk, ami meg is hozta a sikert.
 
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

„Jó mérkőzés volt! Gratulálok Tibinek és a fiatal csapatának, jól játszottak, ellenben velünk. Mi nem úgy játszottunk, ahogyan szerettünk volna, de nálunk még tart a felkészülés folyamata, így nem is vártunk ettől a meccstől egy csodálatos vízilabdát. Örülünk a három pontnak" - vélekedett Zsivko Gocics

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Benedek Tibor örült csapata biztató rajtjának: „Győzni szerettünk volna, de azt azért hozzá kell tennem, hogy vereségnek még nem örültem ennyire. Nagyon lelkesek és harcosak voltak a fiúk, annak ellenére, hogy legalább a csapat felének ez volt az első OB I-es meccse, helytállt mindenki. Az ellenfélnek azon játékosai hozták a mérkőzést, akikre mi külön készültünk, de ezért ők a legjobbak, mert képesek eldönteni a meccset. Nekünk ezeken a találkozókon, melyeken kevesebb a tét és nem elvárt a győzelem, mint például a Szolnok ellen, nyugodtan kell játszanunk. Szeretnénk azonban, hogy legyen majd legalább három-négy olyan csapat, akikkel az utolsó pillanatig partiban tudunk lenni, sőt, akár a magunk javára is fordíthatjuk a mérkőzést."
Vízilabda hírek