cover image
Egyéb

Átalakult kerettel és debreceni fiatalokkal készül a rajtra a DVSE

2018. október 2. 16:16

A szezon végeztével komoly fiatalításon átesett hajdúságiak szombaton, Tatabányán vágnak neki az új, 2018/2019-es igénynek. A nyári átalakulásról, a szezonkezdetről és a célokról tartott ma évindító sajtótájékoztatót a Debreceni Vízilabda Klub.

Július vége óta készül az idei szezonra a DVSE, a csapat tízhetes felkészülésen van túl, a hétvégén pedig megkezdik a bajnoki szereplést Tatabányán - áll a klub honlapján.
 
A csapat terveiről tartott keddi tájékoztatón Barcsa Lajos alpolgármester hangsúlyozta: stratégiai ügyként kezelik a sportot, 1 milliárd Forintot fordítanak rá évente, ebből a versenysportot közel 290 millió forinttal támogatják.

„A vízilabdacsapat esetében 50 millió forint támogatással élünk. Ebben a döntésben benne foglaltatik az is, hogy 150 debreceni fiatal sportol nap mint nap a vízilabda szakosztályban. Azt gondolom, hogy ez egy igen szép szám és az is nagyon jó, hogy a mindennapos mozgásukat a vízilabdázás tölti ki" – mondta Barcsa Lajos alpolgármester.

A játékoskeret alaposan átalakult a nyáron, nyolcan távoztak (Kállay Márk a bajnok Ferencvárosban, Lévai Márton az OSC-ben, Szőke Szabolcs Miskolcon, Boros Tamás és Somlai Tamás Szegeden, Dimitrije Obradovics pedig Montenegróban folytatja pályafutását, Süveges Máté szögre akasztotta a szerelést és edző lett, míg Kaszanyi Roland visszavonult) és mindössze négyen érkeztek: Kovács Gábor (OSC), Dőry Farkas (Partizan Belgrád), Kósik Soma (Miskolc), valamint az olasz Giorgo La Rosa (Catania). A 18-as bő keret 11 tagja hazai nevelésű, debreceni játékos.

„Elsődleges célunk az, hogy a debreceni játékosok minél többet legyenek a medencében. Minél több lehetőséghez jussanak, ahogy ezt tették a felkészülési mérkőzéseken is. De sem a kupában, sem a bajnokságban nem fogalmaztunk meg konkrét célt, ha ismét bekerülünk a legjobb nyolc közé, az már csak hab lesz a tortán" – nyilatkozta Becsky István, a DVSE elnöke.

Az előző évben nyolcadik helyen végző együttest Miroslav Bajin irányítja majd, a szerb szakember Komlósi Péter helyét vette át. Az eddig utánpótlásért felelős vezetőedző segédei Kardos Sándor másodedző és Széll Gábor erőnléti- és rehabilitációs edzők lesznek.

„Egy nagyon fiatal csapat vagyunk, a harmadik legalacsonyabb az átlagéletkorunk a bajnokságban. Egy valamit megígérhetek, hogy minden labdáért keményen meg fogunk küzdeni, egy hajtós, agilis vízilabdát játszó csapat leszünk" – mondta a szakember arra a kérdésre válaszolva, hogy milyen típusú DVSE-t láthatnak majd idén a szurkolók.

Kállay Márk távozásával a csapatkapitányi posztot az OSC-től érkező Kovács Gábor örökölte meg, aki szerint a csapat a több, mint két hónap munka után már nagyon várja az első tétmérkőzést.

„A hétvégén rögtön jön egy meghatározó mérkőzés, ami megalapozhatja az idei évünket, a csapat kezdeti hangulatát. Ezt a kis terhet, ami úgy érzem, mindenkinek a vállát nyomja, egy győzelemmel le lehetne venni" – vélekedett a játékos.

A debreceniek első hazai mérkőzése október 20-án lesz az UVSE ellen.
Vízilabda hírek