cover image
Egyéb
Utánpótlás
Női

Ez parádé! Ott vagyunk az elődöntőben!

2018. szeptember 13. 18:35

A funchali U19-es Európa-bajnokságon a Faragó Tamás által vezetett válogatottunk a negyeddöntőben 20-0-ra (!) győzte le Franciaországot, így a Görögországot 9-4-re legyőző Spanyolország ellen a döntőbe jutásért játszhat szombaton!

A tavalyi Európa-bajnoki bronznak, a váratlan jó brit szereplésnek, illetve aztán ennek az Európa-bajnokságnak a kedvező sorsolásának is köszönhetően Franciaország várt a mieinkre a negyeddöntőben.

„Egyszer nekünk is lehet szerencsénk, de élni kell az eséllyel!” – fogalmazott dr. Faragó Tamás női utánpótlás szakmai igazgató, a válogatott irányítója, aki számíthatott az előző mérkőzést betegség miatt kihagyó Utassy Katára. A BVSC balkezese jelenlétével visszaállt a rend a csapatban, mindenki a helyén játszhatott, amit jól használt ki a társaság.

A 8 közé jutásért a cseheket egyetlen góllal legyőző franciák kedvét talán hamar sikerült elvenni, a kedvét, mert pontosan úgy játszott a csapat, ahogy a szakmai stáb  megálmodta. Igaz ez a védekezésre, a kapusteljesítményre, a támadásra, mindendre. Gólok gólok hátán, remeklések remeklések hátán, a tipikus mindenki hozzátette a magáét partiról beszélhettünk.
 
Kilenc gól az első negyedben, három, majd négy a következő kettőben, sokkolta a társaság ellenfelét. Magyari Alda, majd a nagyszünet után beálló Aranyi Réka sem kapott gólt, így nullára hozta le a mérkőzést válogatottunk, ami egy edzőmeccsen is nagy szó, nemhogy egy Eb-negyeddöntőben! Szóval, nagyon jár a dicséret - ezt Bíró Attila szövetségi kapitánytól is megkapták a lányok, hiszen a szakvezető is ott volt a lelátón. Rögzítsük, négy között a csapat, és így a Görögországot 9-4-re legyőző Spanyolország ellen a döntőbe jutásért játszhat szombaton!

„Minden magyar válogatott edzőkollégának ilyen negyeddöntőt kívánok! Miután egy világversenyen ez a vízválasztó, az első és a nyolcadik hely között ugyanis óriási a különbség, általában itt van a legnagyobb küzdelem – nos, mi ezúttal éltünk az eséllyel, és magabiztosan játszva jutottunk a négy közé. Örülök, hogy többen is előbbre léptek, s nem egy-két ember húzta előre a csapatot, erre lesz szükség az elődöntőben is” – értékelt dr. Faragó Tamás.

U19-es leány Európa-bajnokság, Funchal
Negyeddöntő
Franciaország-Magyarország 0-20 (0-9, 0-3, 0-4, 0-4)
Gólszerzők: Faragó B. 4, Rybanska N. 4, Petőváry L. 3, Utassy K. 2, Kudella P. 2, Vályi V. 2, Koncz H., Jenei K., Kiss E.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A magyar válogatott
Kapusok: Aranyi Réka (Eger), Magyari Alda  (POLO SC)
Mezőnyjátékosok: Ármai Zita (FTC), Faragó Berta (BVSC), Jenei Kata (Tatabánya), Kiss Eszter Lara (UVSE), Koncz Hanna (BVSC),  Kudella Panna (Szentes), Petőváry Luca (BVSC), Rybanska Natasa (Szentes), Szabó Krisztina (Szentes), Utassy Kata (BVSC ), Vályi Vanda (Dunaújváros). Női utánpótlás-igazgató: dr. Faragó Tamás. Edző: Petőváry Zsolt
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot) 
 
További eredmények
A 9-12. helyért
Németország-Törökország 14-12
Csehország-Nagy-Britannia 5-13
Negyeddöntő
Olaszország-Oroszország 5-13
Izrael-Hollandia 2-16
Görögország-Spanyolország 4-9

A további program - magyar idő szerint
Szeptember 14., péntek
A 15. helyért
Bulgária-Románia, 14:30
A 13. helyért
Portugália-Szlovákia, 16:00
A 11. helyért
Törökország-Csehország, 17:30
A 9. helyért
Németország-Nagy-Britannia, 19:00
 

Szeptember 15., szombat
Az 5-8. helyért

Olaszország-Izrael, 14:30
Franciaország-Görögország, 16:00
Elődöntő
Oroszország-Hollandia, 17:30
Magyarország-Spanyolország, 19:00

Szeptember 16., vasárnap
A 7. helyért, 14:30
Az 5. helyért, 16:00
A 3. helyért, 17:30
Döntő, 19:00
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Női junior válogatott
faragó tamás
Funchal
U19 eb