cover image
Egyéb
Utánpótlás
Női

Fordított Hollandia, a 6. helyen zártunk

2018. szeptember 2. 19:06

Ifjúsági leány válogatottunk 11–8-ra kikapott az előzetesen az egyik favoritnak tartott Hollandiától a belgrádi világbajnokság helyosztóján. A világbajnok Spanyolország lett, hiszen a fináléban 8-7-re legyőzte Olaszországot. A bronzérmet Görögország szerezte meg.

Nem csak a holland, a magyar szakvezetés is fináléba várta Hollandiát – Schothans Gerrit-Jan csapata azonban a negyeddöntőben meglepetésre 8–6-ra kikapott Ausztráliától, így az alsó ágra került. Ott a mieinkhez hasonlóan megnyerték az első meccsüket, így a felek az 5. helyért egymás ellen csatázhattak.

Nos, a partit a Faragó Tamás, Petőváry Zsolt kettős által irányított válogatottunk kezdte jobban, remek védekezéssel, kapusteljesítménnyel, és a második negyed „megnyomásával” 5–3-ra vezetett a nagyszünetben.

Csak miután Hollandia térfélcsere után újított, és 5–1-es negyeddel válaszolt, átvette a vezetést, és a meccset már nem adta ki a kezéből. A rivális a záró menetet is megnyerte, így 11–8-ra győzött, a mieink (hét játékosunk is gólt jegyzett) így az Egyesült Államokat és Oroszországot megelőzve 6. helyen zárták a kontinensviadalt. A világbajnok Spanyolország lett, hiszen a fináléban 8-7-re legyőzte Olaszországot. A bronzérmet Görögország szerezte meg.
hunnedlanyok1.jpg  
Leány ifjúsági világbajnokság, Belgrád
Az 5. helyért
Magyarország-Hollandia 8-11 (2-2, 3-1, 1-5, 2-3)
Gólszerzők: Utassy 2, Peresztegi, Petőváry, Pap M., Huszti, Kudella, Rybanksa, ill. Broek 4, Voorvelt 3, van der Kraats 2, van der Weijdenm Galje
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A magyar válogatott
Kapusok: Magyari Alda  (POLO SC), Pápai Barbara (UVSE)
Mezőnyjátékosok: Ármai Zita (FTC), Dömsödi Dalma (Szentes), Faragó Berta (BVSC), Huszti Vanda (Dunaújváros), Kudella Panna (Szentes), Muzsnay Fanni (FTC), Pap Mónika (UVSE), Peresztegi Nagy Kinga (POLO SC), Petőváry Luca (BVSC), Rybanska Natasa (Szentes), Utassy Kata (BVSC ). Női utánpótlás-igazgató: dr. Faragó Tamás. Edző: Petőváry Zsolt
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot) 

További eredmények
A 7. helyért
Oroszország-Egyesült Államok 6-10
A 3. helyért
Görögország-Ausztrália 7-3
Döntő
Spanyolország-Olaszország 8-7
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Leány ifjúsági válogatott
Leány ifjúsági vb-keret
faragó tamás