cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

OMV-Kupa: ezüstérmes a házigazda

2018. július 22. 13:20

Noha a magyar fiú ifjúsági-válogatott vezetett öt góllal is Horvátország ellen a szombathelyi III. OMV-Kupa zárónapjának „döntőjében”, déli szomszédaink a hajrára felkapaszkodtak és fordítottak. Egygólos győzelmével Horvátország lett a tornagyőztes, megelőzve a második házigazdákat és a harmadik Olaszországot.

Miként arról korábban beszámoltunk, július 20. és 22. között Tófürdő adott otthont a III. OMV-Kupának, mely az augusztusban, ugyancsak Szombathelyen megrendezésre kerülő FINA Fiú Ifjúsági Világbajnokságnak az egyik főpróbája is volt egyben. Az újfent nagyszerű szervezéssel párosuló rangos, háromnapos tornán Horváth János tanítványai sorban Kanada, Horvátország és Olaszország nemzeti együtteseivel csaptak össze.
 
A torna nyitónapján a magyar együttes 26-3-ra győzte le Kanadát, majd szombaton 10-8 arányban győzedelmeskedett Olaszország felett. Miután Horvátország ugyancsak kettős győzelemmel zárta a szombathelyi megméretés első két napját, így vasárnap döntőt vívott egymással a két rivális.
 
IMG_1326.jpgHorváth János együttese nagyszerűen kezde a találkozót, tanítványai már 4-0-ra vezettek, mikor megszületett az első horvát találat. Csapatunk öt góllal vezetett (7-2), majd Horvátország megrázta magát és felzárkózott 8-8-ra. A házigazda magyar csapat visszavette ugyan a vezetést (9-8), ám az ellenfél előbb egalizált (9-9), majd a hajrában a mérkőzés és a tornagyőzelem sorsát is eldöntötte (9-10).
 
Egygólos győzelmével a III. OMV-Kupa győztesnek járó trófeáját Horvátország hódította el, megelőzve az ezüstérmes Magyarországot és a bronzérmes Olaszországot. Kanada a negyedik helyen zárta a háromnapos, négycsapatos viadalt.

III. OMV-Kupa - Nemzetközi Férfi Utánpótlás Torna 
Szombathely, 2018. július 20-22. 
 
Magyarország-Horvátország 9-10 (4-1, 3-2, 1-5, 1-2)
Magyarország: 
Grieszbacher M. - Sólyom L., Csorba T., Bóbis B. 1, Konarik Á. 2, Vékony Á., Sári A., Fekete G. 3, Aranyi M. 1, Schölcz N. 2, Szeghalmi Zs., Ekler B., Tóta G.

További eredmény
Kanada-Olaszország 1-14

Korábbi eredmények
Magyarország-Kanada 26-3 (7-2, 8-0, 8-0, 3-1)
Olaszország-Horvátország 8-13
Magyarország-Olaszország 10-8 (2-2, 4-2, 2-2, 2-2)
Horvátország-Kanada 24-5
IMG_1679.jpg  
A torna végeredménye
1.
Horvátország
2. Magyarország
3.
Olaszország
4. Kanada

Az U18-as fiú vb-keret 
Kapusok: Grieszbacher Márk (KSI), Korom Dániel (Vasas), Tóta Gergő (Eger)
Mezőnyjátékosok: Aranyi Máté (UVSE), Baksa Benedek (UVSE), Bóbis Botond (KSI), Csorba Tamás (BVSC), Dala Döme (UVSE), Ekler Bendegúz (AVUS), Fekete Gergő (Debrecen), Fodor Olivér (BVSC), Konarik Ákos (UVSE), Sári András (Eger), Schmölcz Norman (KSI), Sólyom Levente (BVSC), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Szieben László (UVSE), Szőke Benedek (FTC), Tóth Gyula (Szentes), Vékony Ákos (KSI)
Vízilabda hírek
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott