cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

„Egy-két kockával előbbre léptünk”

2018. július 19. 23:23

Női válogatottunk oroszok elleni 8-7-es győzelme után Bíró Attila kiemelte, hogy a csapatépítő meccset zárt a társaság, amelyből lehet építkezni a negyeddöntőre. Egyetértett a kapitánnyal Gyöngyössy Anikó és Gangl Edina is.

Miként beszámoltunk róla, női válogatottunk a barcelonai Európa-bajnokság 4. fordulójában 8–7-re győzte le az olimpiai- és vb-bronzérmes Oroszországot.

A mérkőzést követően Bíró Attila értelemszerűen elégedett, de higgadtan értékelt: „Ugyanazt mondanám, ha kikaptunk volna, de persze jobban esik a vacsora így, hogy nyertünk: jobb védekezést mutattunk be, mint a spanyolok ellen. Az volt a lényeg, hogy olyan csapatépítő meccset játsszunk, amely a hétfői negyeddöntőre segít összeérni. Támadásban, védekezésben vannak még hiányosságaink, de tudunk fejlődni. Az eredmény sem volt mindegy, presztízsmeccset vívtunk, az oroszokat bármikor, bármilyen szinten jó legyőzni, így nyerni akartunk. Azt mondtam a lányoknak, hogy játsszunk olyan jó meccset, amely hétfőre, a negyeddöntőre bárki ellen esélyessé építi fel a csapatot. Hét gólon tartani az orosz csapatot bravúr, ez kevés csapatnak sikerül, a védekezéssel elégedett lehetek, de a támadásban bizony van még hiányérzetem. Még tudunk hova fejlődni, volt olyan játékos, akinek a lövőteljesítményével nem voltam elégedett – bízom benne, hogy hétfőn már az is jobb lesz. Nagyon fontos, hogy a ki nevet a végén című társasjátékban a végén ott legyünk. Eddig saját magunkat büntettük az első meccsen, négy kockával hátrébb küldtük magunkat. Most egy-két kockával előbbre léptünk, remélem, a negyeddöntőben az élmezőnyben leszünk a játékot nézve.”

A mérkőzésen felettébb aktívan és kellő hatékonysággal játszó Gyöngyössy Anikó ekképpen értékelt: „Annak örülök elsőssorban, hogy a védekezésünk stabilabb volt, mint a spanyolok ellen. Az én teljesítményem is azért lett jobb, mert a csapatmunka összeállt. A szerbek elleni meccse előtt elmondtam, nekem ezek a meccsek adnak önbizalmat, ha itt vagyunk sikeresek, nem pedig a gyenge ellenfelek ellen. Ez a mérkőzés ad igazán lendületet nekünk, hitet ad, hogy meg tudjuk csinálni, amit kell. Építő jellegű meccs volt.”

A kapuban jól teljesítő Gangl Edina is elégedetten nyilatkozott: „Úgy éreztem, hogy stabil a védekezés. A felkészülési mérkőzéseken többször előfordult, hogy kaptunk egy gólt, és arra jöttek még kettő vagy három, ami ezúttal nem volt jellemző ránk. Annak ellenére, hogy a második és a harmadik negyedet is úgy kezdtük, hogy egyből gólt kaptunk, de nem zavarodtunk meg. Nagyon jó, hogy ebben fejlődni tudtunk. Ezen felül a sok blokkot emelném ki, és azt, hogy tényleg óriási hangulat volt a vízben. Ez azért volt fontos, hogy a spanyolok elleni kudarc után összekapjuk magunkat, és nagyobb önbizalommal kezdjük majd a negyeddöntőt.”

33. Európa-bajnokság, Barcelona
Nők, 4. forduló
B-csoport

Oroszország-Magyarország 7-8 (2-4, 2-2, 1-0, 2-2)
Piscines Picornell, vezette: Peris (horvát), Paoletti (olasz)
 
OROSZORSZÁG: Karnaukh - Prokofyeva 1, Borisova, Gorbunova 1, Serzhantova 1, Simanovich 1, Ivanova 2. Csere: Vakhitova, Karimova, Timofeeva 1, Churzina, Ryzhkova. Szövetségi kapitány: Alexander Gaidukov
 
MAGYARORSZÁG: Gangl - Szilágyi 1, Parkes, Szücs, Illés 1, Keszthelyi 1, Leimeter. Csere: Gurisatti 1, Horváth B., Gyöngyössy 2, Csabai 1, Garda 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
További eredmények
A-csoport
Izrael-Görögország 2-16
Olaszország-Horvátország 24-3
Hollandia-Franciaország 20-4

Az állás: 1. Görögország 12 pont, 2. Hollandia 10, 3. Olaszország 7, 4. Franciaország 6, 5. Izrael 0, 6. Horvátország 0

B-csoport
Németország-Törökország 12-9
Szerbia-Spanyolország 2-26

Az állás: 1. Spanyolország 12 pont, 2. Magyarország 9, 3. Oroszország 6, 4. Németország 6, 5. Szerbia, 6. Törökország 0

Következik
5. forduló - július 21., szombat
Szerbia-Törökország, 14:00
Magyarország-Németország, 15:30
Izrael-Horvátország, 17:00
Franciaország-Olaszország, 18:30
Görögország-Hollandia, 20:30
Spanyolország-Oroszország, 22:00

Az Eb teljes eredménysora, programja - itt olvasható
Vízilabda hírek
Női válogatott