cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Így kell ezt – legyőztük az oroszokat!

2018. július 19. 21:39

Női válogatottunk a barcelonai Európa-bajnokság 4. fordulójában 8–7-re győzte le az olimpiai- és vb-bronzérmest. Szombaton 15:30-tól Németország lesz az ellenfél.

A spanyolok elleni nyitányt a folytatásra felvezető két „edzőmeccs” követte – maga Bíró Attila is kíváncsi volt arra, vajon hol tart a csapat a negyeddöntőre való felkészülésben. Mert nem titkoltan már a hétfői kiesés szakasz van a fókuszban, és tulajdonképpen mindegy, hogy hányadik helyről indul neki majd a válogatott, ha már első nem lehet.

Nos, az oroszok elleni kezdést bátran nevezhettük parádésnak: Keszthelyi Rita akciógóllal nyitott, és utána ugyan kihagytunk két fórt, Gyöngyössy Anikó ziccerben a fára lőtt, a kiváló védekezés ellensúlyozta a hibákat. Gyöngyössy aztán emberelőnyből javított, majd Gurisatti Gréta lőtte a harmadikat – jól néztünk ki, na. És ugyan Gorbunova lapos lövése becsúszott, a felettébb aktív Gyöngyössy ötméterest harcolt ki, Garda Krisztina belőtte, 4-1-re vezettünk.

07.19_rus_hun_noi_mvlsz-47.jpgNos, innen lett aztán szoros. Szoros, mert az oroszok zárkóztak, szoros, mert a fórok megjátszásával hadilábon álltunk. Aztán Szilágyi Dorottya és később, időkérés után Csabai Dóra is belőtt egyet, így végül főként a hátsó stabilitásnak hála a nagyszünetben vezettünk 6-4-re.

A harmadik menetben alaposan megúszatták a játékvezetők a feleket, kontra kontra hátán, ami, mondani sem kell, nem kis mértékben befolyásolta a vízben látottakat. Ivanova lőtt egy gólt lefordulás után, amúgy semmi. Nálunk egy, náluk három emberelőny veszett úgy kárba – az egyiknél Gangl Edina védett nagyot. A záró menetre így 6-5-ös vezetéssel indultunk neki, benne egy pazar Gyöngyössy csavarral, majd Karimova találatára válaszolva egy Illés Anna fórgóllal. Az oroszok támadásait jól semlegesítettük, s végül 8-7-re nyertünk. Mindez azt jelenti, hogy jó eséllyel csoportmásodik helyen lépünk majd a negyeddöntőbe.

07.19_rus_hun_noi_mvlsz-55.jpg  
33. Európa-bajnokság, Barcelona
Nők, 4. forduló
B-csoport

Oroszország-Magyarország 7-8 (2-4, 2-2, 1-0, 2-2)
Piscines Picornell, vezette: Peris (horvát), Paoletti (olasz)
 
OROSZORSZÁG: Karnaukh - Prokofyeva 1, Borisova, Gorbunova 1, Serzhantova 1, Simanovich 1, Ivanova 2. Csere: Vakhitova, Karimova, Timofeeva 1, Churzina, Ryzhkova. Szövetségi kapitány: Alexander Gaidukov
 
MAGYARORSZÁG: Gangl - Szilágyi 1, Parkes, Szücs, Illés 1, Keszthelyi 1, Leimeter. Csere: Gurisatti 1, Horváth B., Gyöngyössy 2, Csabai 1, Garda 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
További eredmények
A-csoport
Izrael-Görögország 2-16
Olaszország-Horvátország 24-3
Hollandia-Franciaország 20-4

Az állás: 1. Görögország 12 pont, 2. Hollandia 10, 3. Olaszország 7, 4. Franciaország 6, 5. Izrael 0, 6. Horvátország 0

B-csoport
Németország-Törökország 12-9
Szerbia-Spanyolország 2-26

Az állás: 1. Spanyolország 12 pont, 2. Magyarország 9, 3. Oroszország 6, 4. Németország 6, 5. Szerbia, 6. Törökország 0

Következik
5. forduló - július 21., szombat
Szerbia-Törökország, 14:00
Magyarország-Németország, 15:30
Izrael-Horvátország, 17:00
Franciaország-Olaszország, 18:30
Görögország-Hollandia, 20:30
Spanyolország-Oroszország, 22:00

Az Eb teljes eredménysora, programja - itt olvasható
Vízilabda hírek
Női válogatott
eb
barcelona